Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ο ευτυχισμένος πρίγκηπας στην ενδοχώρα της αγάπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Διοργάνωση : Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου

Μία «ευτυχισμένη συνάντηση» του  Ιρλανδού Oscar Wilde και του Ισπανού Ποιητή Federico Garcia Lorca

Στις 30 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, «αποχαιρετούμε» τον παλιό χρόνο και υποδεχόμαστε το νέο έτος 2018 με μία ιδιαίτερη μουσικό-θεατρική παράσταση, όπου η μουσική και ο λόγος συνυφαίνονται σε ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς οι πιανίστες Σεβαστή Χατζηστρατή και Άντζελα Σπανού, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια, θα μας ταξιδέψουν στη χώρα της κλασικής μουσικής, με επιλεγμένα έργα σπουδαίων μουσικών συνθετών, και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνη Κυζούλη ενορχηστρώνει  πεζό λόγο και ποίηση παρεμβάλλοντας μελοποιημένους στίχους ποιημάτων του Ισπανού ποιητή F.G. Lorca, νότες και ήχους στην απαγγελία του κλασικού αριστουργήματος του Oscar Wilde «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας» .

Η ευλογημένη και ιδιαίτερη αυτή συνάντηση ενός φαινομενικά κυνικού και δημιουργικά τραυματισμένου «ναρκισσιστικού συγγραφικού Εγώ», του Oscar Wilde, με την Μεσογειακή Λυρική Ποίηση του Lorca γίνεται για πρώτη φορά στον τόπο μας και μας ξεναγεί στην «Ενδοχώρα της Αγάπης», σε έναν άκρως ανθρώπινο συγγραφικό χώρο, όπου οι όποιες αντιθέσεις καλλιτεχνικής ψυχοσύνθεσης και ο λυρισμός της ψυχής ανταμώνουν δημιουργικά και υπεύθυνα για να συνενώσουν ανθρώπους και συναισθήματα σε μεικτό ή «πειραγμένο» καλλιτεχνικό καμβά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α΄ ΜΕΡΟΣ:

Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια από τις διακεκριμένες πιανίστες Άντζελα Σπανού και Σεβαστή Χατζηστρατή σε διάσημα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου.

Β΄ ΜΕΡΟΣ:

Μουσικό-θεατρικό αναλόγιο πάνω στο διήγημα του Oscar Wilde, «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας».

Φιλολογική Επιμέλεια και Απαγγελία: Χάρις Κόντου

Πρωτότυπη Μουσική: Αντώνης Κυζούλης

Στίχοι Τραγουδιών: F.G. Lorca και Oscar Wilde

Ερμηνεία Τραγουδιών: Άννα Βούη και το Φωνητικό Σύνολο «Δέκα Με Τόνο»

Πιάνο: Σεβαστή Χατζηστρατή

Κόρνο: Τάσος Νάνος

Διδασκαλία Φωνητικού Συνόλου και Μουσική Διεύθυνση: Άντζελα Σπανού

Φωνητικό Σύνολο «Δέκα Με Τόνο»: Μαρία Γακούδη, Νένα Γακούδη, Ζωή Κοκκαλά, Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη, Αποστόλης Κουμούλης, Μιχάλης Μαντικός, Βασίλης Μπακίρης, Τζων Ουίλσον

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου 30 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ