Εκδήλωση των μαθητών του Εσπ.ΕΠΑΛ για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Μαθητικών Συμβουλίων του 1ου ΕΠΑΛ και Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας, την Δευτέρα 18 Δεκέμβρη, για ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στους εργαζόμενους. 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου το μεσημέρι και συνεχίστηκε το απόγευμα στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου με ομιλητή τον Ιωάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος.

Η ομιλία – συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά πλευρές που έχουν να κάνουν με την Υγεία και Ασφάλεια στους εργαζομένους,  δίνοντας έμφαση ότι η προστασία της υγείας και ασφάλειας (ΥΑΣ) στους χώρους εργασίας δεν είναι μόνο η πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, αλλά και η πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών, η πρόληψη της πρόωρης φθοράς της υγείας, η πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του οργανισμού μας.

Επίσης δόθηκαν απαντήσεις για τις αιτίες που δεν λαμβάνονται μέτρα Υ.ΑΣ. για την προστασία του εργαζομένου, όπως η μεγιστοποίηση του κέρδους μέσα από την μείωση μισθολογικού κόστους, την εντατικοποίηση εργασίας, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κ.α.

Η εκδήλωσή μας ήταν απλώς η αρχή, ώστε να ξεκινήσει ένας προβληματισμός για να συμμετέχουν οι συμμαθητές μας σε νέες δράσεις και παρεμβάσεις για τα ζητήματα της Υγείας και Ασφάλειας.

Ρόδος, 20-12-2017

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Μισσός Μιχαήλ

Αρβανίτης Δημήτρης