Παραμένουν τα προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων – Αναβλήθηκαν εξετάσεις σε πολλά Λύκεια

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων, καθώς η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της έγινε με μεγάλες καθυστερήσεις και διακοπές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να κληρωθούν τα θέματα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολίτικης (του φορέα που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα και την βάση δεδομένων της Τράπεζας Θεμάτων) ότι «αποκαταστάθηκε» το τεχνικό πρόβλημα, οι καταγγελίες που καταφθάνουν,κάνουν λόγο για αναβολές των εξετάσεων για αύριο, επιτείνοντας την ταλαιπωρία των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, επιχείρησαν να διαχειριστούν την κατάσταση αναβάλλοντας τις εξετάσεις μόνο για την Α’ και την Β’ Λυκείου, προκειμένου να «απελευθερώσουν το σύστημα» για τις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου. Παρόλα αυτά και σε πολλά Λύκεια όλης της χώρας, αναβλήθηκαν και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου καθώς δεν ήταν δυνατό η συλλογή των θεμάτων.

Με βάση τις καταγγελίες που έχουν φτάσει το portal, στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου και στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής, οι εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου αναβλήθηκαν και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου, άρχισαν μετά τις 12 το μεσημέρι.

Σε σχολείο του Ηρακλείου Αττικής, όταν οι εκπαιδευτικοί «κατέβαζαν» τα θέματα στη Βιολογία έπεσε το σύστημα και χάθηκαν τα θέματα. Όταν το σχολείο ξαναμπήκε, το σύστημα απάντησε ότι τα θέματα έχουν σταλεί. Τελικά τα θέματα χάθηκαν και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου αναβλήθηκαν.

Στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Πύλης Βοιωτίας, οι εξετάσεις αναβλήθηκαν. Στο 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου, τόσο η Β’ Λυκείου, όσο και οι μισές ειδικότητες της Γ’ Λυκείου δεν έγραψαν εξετάσεις.

Στο ΓΕΛ Ασπροπύργου, οι εξετάσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, καθώς άρχισαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Στο 17ο ΓΕΛ Αθήνας, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις για την Γ’ Λυκείου. Στο 59ο ΓΕΛ Αθήνας η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 10:50 π.μ. και η δεύτερη 12:50 μ.μ.

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η εμμονή του υπουργείου Παιδείας, να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, μόνο με θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων.

Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων ζητά η ΟΛΜΕ

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, καταγγέλλει την ταλαιπωρία που υφίστανται μαθητές και εκπαιδευτικοί, ζητώντας να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών».

ΑΣΓΜΕ: Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα!

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καταγγέλλει την ταλαιπωρία και το άγχος χιλιάδων μαθητών του Λυκείου που επί ώρες περίμεναν μέσα στις αίθουσες να δώσουν εξετάσεις και ήταν σε «αναμονή» μέχρι νεοτέρας επειδή έπεσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Είναι μονόδρομος : Απαιτούμε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων – οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να επιλέγουν τα θέματα των εξετάσεων γνωρίζοντας τις δυνατότητες των μαθητών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών».