Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκρ/τος Δωδ/σου για επιστολή Δημάρχου Κω για κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

ΕΚΒΣΔ

ΕΚΒΣΔΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος  Δωδεκανήσου εκπροσωπήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8 Δεκέμβρη ,μετά από πρόσκληση του Δημάρχου ,στη συζήτηση του πρώτου θέματος  «για τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και τη μη εφαρμογή του φόρου διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα.»

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ , τοποθετήθηκε ξεκάθαρα  μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου.

Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή αναμφίβολα πρόκειται να πλήξει περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά αφού θα εκτοξεύσει το ήδη ακριβό κόστος διαβίωσης στα νησιά.

Το Εργατικό Κέντρο παλεύει με συνέπεια και επιμονή με όλες του τις δυνάμεις  για αυτά που μας επιβλήθηκαν και περικόπηκαν  αλλά και για αυτά που μας  περιμένουν με την δήθεν δίκαιη  ανάπτυξη που διαφημίζουν κυβέρνηση και λοιποί.

Παλεύει ενάντια στην αντεργατική επίθεση χωρίς ημερομηνία λήξης, που έχει  μόνιμες θυσίες από τον λαό.

Η απομόνωση, λοιπόν, του αιτήματος από την Δημοτική Αρχή  για διατήρηση  του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ , από τα υπόλοιπα αιτήματα και διεκδικήσεις που παλεύει  το  ταξικό  κίνημα , τα οποία θα μπορούσαν να  ελαφρύνουν τα ήδη βεβαρημένα λαϊκά νοικοκυριά  που μονίμως πληρώνουν φόρους (εμέσους ή άμεσους) εξυπηρετεί τις διεκδικήσεις  του τουριστικού (κυρίως)  κεφαλαίου στη περιοχή που θέλει να προστατεύσει την ισχυρή του θέση στην οικονομία και να ενισχύσει την κερδοφορία  του.

Το Εργατικό Κέντρο κάλεσε την δημοτική αρχή να συντονίσει τις δυνάμεις  και τις διεκδικήσεις της την ημέρα που οι εργαζόμενοι  θα απεργούν συμμετέχοντας στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017 .

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους ,άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς ΕΒΕ  και φτωχούς  αγρότες να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια  στην  αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου που από τη μια στηρίζουν και  επιβάλλουν νέους φόρους και τέλη  εις βάρος  των νησιωτών και από την άλλη τους καλούν να στοιχηθούν σε κινητοποιήσεις  που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους.

Η καλύτερη απάντηση  στην επίθεση αυτή είναι η συμμετοχή στην Απεργία  στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση  στην Πλ. Ελευθερίας  στις 10:30π.μ με τις εξής διεκδικήσεις:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ
  • Έκπτωση ΦΠΑ 30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Να εκπίπτουν από την φορολόγηση και οι δαπάνες για Υγεία , ΔΕΗ, θέρμανση, νερό,τηλέφωνο

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!