Άλλος ένας νεκρός ναυτεργάτης στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών

«Άλλος ένας ναυτεργάτης προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο της εφοπλιστικής ασυδοσίας, που δεν διστάζει να θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό της κερδοφορίας», καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για τον θάνατο του ναυτεργάτη στα Ναυπηγεία Σύρου.

Ο 37χρονος ναυτεργάτης Tayong Emanuel, με ειδικότητα καθαριστή, από τις Φιλιππίνες, που εργαζόταν στο «M/V Equinox Seas», με σημαία των νήσων Κέιμαν, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας «Equinox Maritime LTD», έπεσε από ύψος 12 μέτρων την ώρα που έκανε εργασίες πάνω στο πλοίο, στο Ναυπηγείο της Ερμούπολης της Σύρου. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σύρου στο οποίο απεβίωσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

«Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, για τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως αν ελέγχθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Σύρου πριν την έναρξη αλλά και για την τήρησή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών», επισημαίνουν τα ναυτεργατικά σωματεία. 

Εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του 37χρονου ναυτεργάτη και έστειλαν επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας και τις Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών και Αιγαίου, απαιτώντας τώρα να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο πλοίο για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του εργαζόμενου.