Καμπάνια για τα παιδιά της Υεμένης

ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑΚάλεσμα στήριξης καμπάνιας για τα παιδιά της Υεμένης απευθύνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών FISE – μέλος ΠΣΟ -, καταδικάζοντας τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοι της κατά της χώρας.

Οπως επισημαίνει η Γραμματεία της FISE, ο πόλεμος «σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600. Χιλιάδες σχολεία και Κέντρα Υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως. Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Υπολογίζεται ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν, υπάρχουν όμως φόβοι ότι μπορεί να εκδηλωθεί στην Υεμένη “ο μεγαλύτερος λιμός” των τελευταίων δεκαετιών». Τονίζει, επίσης, πως οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και το μερικό αλλά εξίσου καταστροφικό αεροπορικό, χερσαίο και θαλάσσιο εμπάργκο που επέβαλε στο λαό της Υεμένης η Σαουδική Αραβία με τους σύμμαχους της, δυσχεραίνουν την αποστολή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας. Η FISE απευθύνεται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, καλώντας την να αγκαλιάσει την καμπάνια στήριξης των παιδιών στην Υεμένη, ορίζοντας την 22η Γενάρη ως μέρα στην οποία από κοινού συνδικάτα των εργαζομένων και συνδικάτα εκπαιδευτικών θα καταθέσουν ψηφίσματα καταδίκης στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες στη χώρα τους.

Να σημειώσουμε την ιδιαίτερη αξία της συμμετοχής των εκπαιδευτικών της Ρόδου, στην καμπάνια της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και του τοπικού παραρτήματός της ΡΕΔΥΕ, “Μία εικόνα, τρία ερωτήματα” για την ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη προβληματισμού σχετικά με τις αιτίες που δυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας, αλλά και τη δυνατότητα εναντίωσης στους πολέμους και σε κάθε ελληνική συμμετοχή σε αυτούς.