Μαχητικό μήνυμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό από μέλη και φίλους της ΚΝΕ

ΚΝΕ

ΚΝΕ

Μαζικό και μαχητικό μήνυμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ, ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ, έδωσαν την Παρασκευή μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»,  «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «πείνα, κατοχή, σφαγές λαών, αυτές είναι οι αξίες των ιμπεριαλιστών», δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και καθ όλη την διάρκεια της πορείας.

Δυναμική ήταν και η παρουσία Παλαιστινίων φοιτητών, μελών της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, που κρατούσαν σημαίες της πατρίδας τους.

Όταν η πορεία έφτασε στα γραφεία της ΕΕ, τα μέλη της ΚΝΕ έγραψαν στην πρόσοψη του κτιρίου το σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης». Στην αμερικανική Πρεσβεία, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, υποδέχθηκαν μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας που διαμαρτύρονταν ενάντια στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης.

Η ομιλία του Αρη Ευαγγελίδη στον 902.gr