Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ και ΕΙΡΗΝΗ

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός βάζει φωτιά στη Παλαιστίνη και στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει και καταδικάζει τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, βάζουν νέα “φωτιά” στο Παλαιστινιακό. Με απύθμενη υποκρισία και κυνισμό ταυτίζουν με την “τρομοκρατία” το δίκαιο αγώνα, την πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα δεν ξεχνάμε την κτηνώδη βία του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων, τις δολοφονίες, τις φυλακές, το τείχος, τους εποικισμούς, όλα αυτά που συνθέτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος ενός ηρωικού λαού που μάχεται για τη δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή εβδομήντα ολόκληρων χρόνων.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης γιατί στο όνομα της στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας με το Ισραήλ κρατάει στα συρτάρια την ομόφωνη απόφαση (Δεκέμβρης 2015) της Βουλής και αρνείται να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Η θέση του κ. Τσίπρα, στο πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ, ότι ο Αμερικάνος Πρόεδρος δουλεύει “για το καλό του κόσμου” αποτελεί ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων παιδιών της Παλαιστίνης που έχουν σφαγιαστεί από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Απαιτούμε να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Η υποκριτική στάση της προσβάλλει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, η αλληλεγγύη θα εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά σε αυτή τη νέα επικίνδυνη αντιδραστική εξέλιξη».