Δελτίο Τύπου σχετικά με δημοσίευμα της μαθητικής κινητοποίησης

Μαθητική κινητοποίηση

Μαθητική κινητοποίησηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως μαθητικά συμβούλια του 1ου ΕΠΑΛ και Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι η ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ροδιακή στις 30-11-2017, δεν αποτελεί κοινή ανακοίνωση των μαθητικών μας συμβουλίων. Επίσης, το πλαίσιο αιτημάτων της δεν είναι σύμφωνο με το Κοινό Πλαίσιο Αιτημάτων, το οποίο υπογράφθηκε από τα μαθητικά συμβούλια του 1ου, 2ου και Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, το οποίο παραδόθηκε στους αρμόδιους φορείς στην μαθητική πορεία του Οκτώβρη.

Δεν ερωτηθήκαμε, δεν γνωρίζαμε το περιεχόμενό της και ούτε υπογράφθηκε από τα συλλογικά μας όργανα!

Μετά από καταγγελίες συμμαθητών μας, ενημερωθήκαμε ότι στο περιεχόμενό της εμπεριέχεται ρατσιστικό και φασιστικό σύνθημα από την εποχή της Χούντας. Μιας Χούντας που δολοφόνησε τον Κομνηνό και άλλους μαθητές στο Πολυτεχνείο!!

Είναι προφανές ότι στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ως απόγονοι των ναζιστών και των ταγματασφαλιτών, προσπάθησαν να καπελώσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις μας, ώστε να σπείρουν στους μαθητές μας το δηλητήριό τους.

Δεν είναι τυχαίο την στιγμή που κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας φοβούνται τις πανελλαδικές μαθητικές κινητοποιήσεις, να εμφανίζονται στην περιοχή μας οι Χρυσαυγίτες! Έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τόσο την κυβέρνηση και όσο και το Υπουργείο Παιδείας, για να συκοφαντήσουν και να εκφυλίσουν τα δίκαια αιτήματά μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Ως μαθητές θα τους απομονώσουμε, γιατί έχουμε ιδανικά και αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία, χωρίς πολέμους και προσφυγιά, χωρίς εκμετάλλευση … για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Ρόδος, 05-12-2017

Εκ των Μαθητικών Συμβουλίων

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

1ου ΕΠΑΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΣΠ. ΕΠΑΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ