Στη Ρόδο κάνει στάση το Φεστιβάλ της ΚΝΕ Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

φεστιβάλ ΚΝΕ

Με σύνθημα : «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”  σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα», δανεισμένο από τα λόγια του Ν. Μπελογιάννη, λόγια που συνεχίζουν να εμπνέουν και να γεμίζουν αισιοδοξία τη νέα γενιά.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, που έχει καθιερωθεί για δεκαετίες και στην περιοχή μας ως θεσμός πολιτικός και πολιτιστικός, κάνει και φέτος το ταξίδι του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στη Ρόδο θα φιλοξενηθεί στο πάρκο «ΘΕΡΜΑΙ» Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτέμβρη με πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

7.30 μμ Συζήτηση: “Βαδίζουμε στο δρόμο της κατάργησης της γυνακείας ανισοτιμίας, σπάμε το φαύλο κύκλο της βίας!”

Συναυλία με τους Δημήτρη Χριστοδούλου και Βασίλη Αυγουστάκη

Νησιώτικο γλέντι με τους Κυριάκο Φυλακούρη και Σταμάτη Κωτσαδάμ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

7.30 Συζήτηση: Η πρόταση του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας

9.15 Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συναυλία με τους Sorolop

Αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο και συνέχεια με ρεμπέτικο κα λαϊκό γλέντι με τους

Κατερίνα Κορρέ, Βαγγέλη Τότση, Παναγιώτη Ξανθόπουλο και Νίκο Κατσουράκη

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν ριχτεί στη μάχη για να φτάσει η είδηση του Φεστιβάλ σε κάθε νέα και νέο του νησιού, για τη προετοιμασία και το στήσιμο του. Είμαστε περήφανοι που το Φεστιβάλ μας δεν στηρίζεται σε χορηγούς, αλλά «χτίζεται» με βασικά υλικά το μεράκι, τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Η νεολαία, όλα αυτά τα χρόνια έχει δει την ορμή και τη δημιουργικότητα της να “ξοδεύεται” για να τα βγάλει πέρα από κρίση σε κρίση, σε μια ζωή που ολοένα και περισσότερο μοιάζει με παρατεταμένη “έκτακτη κατάσταση”. Το Φεστιβάλ καταφέρνει να παραμένει κάθε χρόνο ζωντανό και επίκαιρο, ακριβώς επειδή τέτοια είναι η καινοτόμα πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για να ζούμε, να δουλεύουμε, να μορφωνόμαστε πολύ καλύτερα. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη άλλωστε της τεχνολογίας και της επιστήμης, η εκρηκτική άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας επιτρέπει σήμερα στην εργατική τάξη και τα παιδιά της να ζουν πολύ καλύτερα, δουλεύοντας λιγότερες ώρες. Αντ’ αυτού, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο σημερινό σύστημα, οι τομές αυτές αξιοποιούνται για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Τα μέλη της ΚΝΕ καλούν κάθε νέο και νέα της Ρόδου, καλούν κάθε νέο και νέα, να πάρει μέρος σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση των προβληματισμών και των ονείρων που είναι το Φεστιβάλ, να δυναμώσει τη φωνή της νεολαίας που επιλέγει να ζήσει, να παλέψει, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στις εξελίξεις!