Η κυβέρνηση έχει κάνει παύση πληρωμών στους ανέργους

Χρήστος Κατσώτης

Τραγική η κατάσταση για εργαζομένους και ανέργους στον τουρισμό όπως αποκάλυψε ο βοΧρήστος Κατσώτηςυλευτής του ΚΚΕ

Ο Χρ. Κατσώτης μίλησε την Πέμπτη 12 Γενάρη στην ολομέλεια της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον Τουρισμό. Με αφορμή τους «πανηγυρικούς» τόνους της υφυπουργού για τα ρεκόρ των αφίξεων το 2016 ανέδειξε τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο, αναφέρθηκε στη μαύρη και απλήρωτη εργασία, στη γενίκευση της ελαστικής εργασίας, στις συμβάσεις μιας μέρας, στην εκτεταμένη εντατικοποίηση, την πολυαπασχόληση, την παραβίαση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και τη γενικευμένη μαθητεία με αμοιβή 300 ευρώ το μήνα. Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που έχει οδηγήσει η περικοπή του επιδόματος ανεργίας αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του, τους εποχικούς ανέργους

Πανηγυρίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον Τουρισμό πανηγυρίζουν μαζί με την κυβέρνηση και την υπουργό για το νέο ρεκόρ κερδών και ζητούν μείωση της φορολογίας. Σημείωσε ότι «έχουν 1,5 εκατ. επιπλέον λόγους να χαρούν, όσες είναι παραπάνω οι αφίξεις». «Δισεκατομμύρια παραπάνω λόγους όσα είναι τα παραπάνω τα δισ. που τσέπωσαν αυτή την περίοδο». «Αυτή είναι η ανάπτυξη, πακτωλός κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους», κατέληξε.

Ιδιαίτερα για το οξυμμένο πρόβλημα της καθυστέρησης στην καταβολή του επιδόματος που οδηγεί σε απόγνωση τους εποχικούς ανέργους ανέφερε:

(…) Δε φτάνει ο μεσαίωνας που διαμορφώνεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την καθοδήγηση της κυβέρνησης,  ανέτρεψαν ακόμα και τις ρυθμίσεις που είχαν για την ενίσχυση από την ανεργία με μείωση των επιδομάτων και τα οποία σήμερα που συζητούμε, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, τα επιδόματα ανεργίας, στη Ρόδο, στην Κω στην Κέρκυρα παντού, η κυβέρνηση έχει κάνει παύση πληρωμών στους ανέργους, σε αυτά τα επιδόματα, τα ισχνά επιδόματα γι αυτούς τους εργαζόμενους.(…)

Το ΚΚΕ καταψήφισε το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τουρισμό που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στις δυο χώρες.

 

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η κυβέρνηση έχει κάνει παύση πληρωμών στους ανέργους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *