Η Κυβέρνηση με αισχρή προπαγάνδα προστατεύει τα συμφέροντα των τραπεζών στους πλειστηριασμούς

πλειστηριασμοί ειρηνοδικείο

πληστειριασμοί ειρηνοδικείοΜε κάθε μέσο η κυβέρνηση επιχειρεί να απενοχοποιήσει τους πλειστηριασμούς και να αναστρέψει το αρνητικό σε βάρος της κλίμα που διαμορφώνουν η διαδικασία αυτή και οι αντιδράσεις που δικαιολογημένα προκαλεί.

Στη φαρέτρα της έχει τη συκοφαντία, τον εκβιασμό αλλά και τις αυταπάτες. Χτες, το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε σε όσους εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς, υποστηρίζοντας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πως «δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό», επιστρατεύοντας την αισχρή προπαγάνδα ότι όσοι υπερασπίζονται τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών «προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ»!

Ταυτόχρονα με τη συκοφαντία επιστράτευσε και την απάτη ισχυριζόμενο πως «σε ό,τι αφορά τη λαϊκή κατοικία, διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την προστατεύσει και θα την προστατεύσει». Το μόνο βέβαια που προστατεύει η κυβέρνηση, που παζαρεύει ήδη και τα επόμενα μέτρα για την περαιτέρω «θωράκιση» της διαδικασίας των πλειστηριασμών, είναι τα συμφέροντα των τραπεζικών ομίλων.

Επ’ αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στα Dikaiologitika.gr δήλωσε ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τους πλειστηριασμούς «για να προστατεύσουμε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιστρατεύει και τους κάθε λογής εκβιασμούς, με βασικότερο ότι αν τα λαϊκά στρώματα δεν δεχτούν τη διαδικασία των πλειστηριασμών, τότε το Φλεβάρη κατά τη διαδικασία των stress test των τραπεζών, θα κληθούν να πληρώσουν με άλλο τρόπο – ακόμα και με νέα ανακεφαλαιοποίηση – τα «σπασμένα» του κεφαλαίου.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με τους πλειστηριασμούς:

«Με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απενοχοποίησε τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Μέρκελ, τον Τραμπ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…, με τον ίδιο τρόπο προσπαθεί τώρα να απενοχοποιήσει τους πλειστηριασμούς, άλλοτε λέγοντας ότι έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, άλλοτε κοροϊδεύοντας ότι δήθεν αφορούν μόνο βίλες πλουσίων.

Ο λαός, με την οργάνωση της πάλης του και τη μαζική του συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη, μπορεί να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση. Να περάσει στην αντεπίθεση βάζοντας στο στόχαστρο τον κύριο ένοχο, που είναι το κεφάλαιο, η εξουσία του, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν».