Γιατί η βόμβα που λέγεται “SEΑ DIΑMOND” δεν έχει ακόμη ανελκυθεί?

sea diamond
Με «επιτυχία» ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που πριν από λίγους μήνες μαύρισε με μαζούτ τον Σαρωνικό.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός στη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου για τη Ναυτιλία στις 23 Νοέμβρη είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος σε βουλευτή της ΝΔ “… Ο γερανός οδεύει προς το ναυάγιο. Σε λίγες ημέρες θα έχει ανελκυθεί. Θα μας πείτε πόσα ναυάγια ανελκύσατε στις κυβερνήσεις σας; Ποτέ και κανένα. Έτσι, λοιπόν, εμείς αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον, έτσι σεβόμαστε το περιβάλλον. Και όχι να αφήνουμε περιβαλλοντικές βόμβες στη θάλασσα.”

Μπορεί να απαντήσει στους Σαντορινιούς ο κ. Σαντορινιός , γιατί η βόμβα που λέγεται “SEΑ DIΑMOND” δεν έχει ακόμη ανελκυθεί?

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εφαρμόστηκε η περιβαλλοντική νομοθεσία σε θέματα ναυαγίων. Πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση! Συγχαρητήρια επίσης που ακολουθεί πιστά το δόγμα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: «Θες φοροαπαλλαγή; Γίνε εφοπλιστής!», αφού απλόχερα τους δίνει τη δυνατότητα να αλωνίζουν τσάμπα σε θάλασσα και σε στεριά, κάνοντας επενδύσεις, αγοράζοντας ακόμα και ποδοσφαιρικές ομάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στην «ανάπτυξη» αυτού του τόπου. «Ανάπτυξη» σαν κι αυτή στον Σαρωνικό και στη Μάνδρα, με τους 23 νεκρούς. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επιχειρηματίες που επλήγησαν από τη ρύπανση πληρώνουν το βαρύ τίμημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αφού ακόμη δεν έχουν πάρει την αποζημίωση που δικαιούνται.