Ρόδος – Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων ενάντια στην ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας αντήχησε στο κέντρο της Ρόδου, από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, εκπαιδευτικούς , νέους, φοιτητές και μαθητές ,με αφορμή τα δύο χρόνια από την πανδημία, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της Υγείας, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα ενάντια στην τεράστια ακρίβεια που βασανίζει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Στις ομιλίες που έγιναν στη συγκέντρωση εκφράστηκε η καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην  Ουκρανία, αλλά και η στάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ οι οποίες ρίχνουν λάδι στην φωτιά ενός γενικότερου πολέμου

Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι ήταν μόνο η αρχή, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα.

Η ομιλία της  Θεανώ Κουντούρη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου:

Για τα τέρασια προβλήματα στην εκπαίδευση μίλησε ο Τάσος Γιουρούκογλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ χαιρέτισε και ο Κώστας Ρακόπουλος, μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Μιλώντας στη κεντρική συγκέντρωση ο Στέφανος Ιατρίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, επισήμανε μεταξύ των άλλων, την διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, που προωθεί η κυβέρνηση.