Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ με παράδοση αλληλογραφίας στα καφάσια! (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία: από την Αντίπαρο

Την εποχή του …«ψηφιακού μετασχηματισμού», σε πολλές περιοχές ο κόσμος είναι αναγκασμένος να ψάχνει την αλληλογραφία του στα πεζοδρόμια. Λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σε κάποια νησιά του Αιγαίου τα γράμματα μεταφέρονται με καφάσια και πετιούνται στο οδόστρωμα, όπου τα αναζητούν οι παραλήπτες τους. 

Τις απαράδεκτες αυτές εικόνες καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου. «Οι απαράδεκτες αυτές εικόνες που είδαμε στην Κρεμαστή Ρόδου, αυτή τη φορά επαναλήφθηκαν στην Αντίπαρο και έκαναν το γύρο της Ελλάδας», σημειώνει.

«Την ίδια στιγμή οι βουλευτές των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, έτρεχαν με Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», αναφέρει, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει ήδη παραπέμψει παρόμοια ερωτήματα στην ίδια την εταιρεία των ΕΛΤΑ ΑΕ για απαντήσεις, ενώ μέσω του Τμήματος των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει αναρμόδια για την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας ΕΛΤΑ ΑΕ, γιατί σύμφωνα με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 4386/2016 άρθρο 197, το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛΤΑ ΑΕ έχει μεταβιβαστεί αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα στην εταιρεία “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ”, δηλαδή στο Υπερταμείο».

Αφού υπενθυμίζει πως τα ΕΛΤΑ διαφημίζουν «τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, που δήθεν εξασφαλίζει γρήγορες, καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πελάτες», απαιτεί να σταματήσει η κοροϊδία. «Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών είναι στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής των αστικών κομμάτων και των πολιτικών τους στηριγμάτων στην Τοπική Διοίκηση. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει. 

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως «για σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες σε κάθε νησί, ακόμα και στο πιο απαμακρυσμένο, για επαρκές και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, χρειάζεται αγωνιστική διεκδίκηση και εργατική πάλη που θα ανατρέψει οριστικά αυτή την πολιτική».

Φωτογραφία: από την Αντίπαρο
Φωτογραφία: από την Κρεμαστή της Ρόδου