Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της Νότιας Ρόδου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτική κατασκευή σε παραλία του νησιού

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, ενάντια στην ιδιωτική κατασκευή στην παραλία Γλύστρα, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της Νότιας Ρόδου. 

Η συγκέντρωση θα γίνει στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο της παραλίας Γλύστρας.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τονίζοντας πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί στο διαδίκτυο 750 υπογραφές συμπολιτών μας με αίτημα την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής.

Αναφέρει πως «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και περισσότερο πως είτε με “νόμιμο” είτε με παράνομο τρόπο, γίνονται διάφορες κατασκευές από μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού, στις παραλίες του νησιού μας. Αυτές οι κατασκευές οδηγούν σε μια ντε φάκτο ιδιωτικοποίηση των αιγιαλών, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε αλλοίωση της ομορφιάς τους φυσικού τοπίου.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τις παραλίες του νησιού μας, κινούνται μεθοδευμένα και με σχέδιο εδώ και πολύ καιρό, έχοντας “γερές πλάτες”. Ο μόνος τρόπος να τους εμποδίσουμε είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας.

Θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους φρένο σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μπορούμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε τις θάλασσες μας “χωρίς εισιτήριο” αλλά και για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια καλύτερη Ρόδο.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή:

  • Να κατεδαφίσουν τη συγκεκριμένη αυθαίρετη κατασκευή στη Γλύστρα και όπου αλλού υπάρχει αντίστοιχη αυθαιρεσία.
  • Να διασφαλιστεί η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού».