Τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα των πληγέντων μετέφερε στη Βουλή το ΚΚΕ (VIDEO)

Ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής, από την κυβερνητική πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει τα ανεπαρκέστατα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους πυρόπληκτους.

Τα μέτρα αυτά κινούνται πολύ μακριά από την άμεση και επιτακτική ανάγκη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών για αποζημίωση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν, προκειμένου να μπορέσουν να ξανασταθούν όρθιοι και να μείνουν στον τόπο τους.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την «ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος», ένα σχέδιο στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες, ανοίγοντας το δρόμο για την δημιουργία νέων χρυσοφόρων πεδίων δράσης για το κεφάλαιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε μεν, «κονταροχτυπήθηκε» δε με την κυβέρνηση για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της «πράσινης ανάπτυξης» η οποία φέρνει περισσότερη εμπορευματοποίηση των δασών και καταστροφή του περιβάλλοντος. «Παρών» ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, με την κριτική τους να κινείται γύρω από ζητήματα διαχείρισης αυτής της πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τις λαϊκές ανάγκες και το περιβάλλον.

Η φωνή των πυρόπληκτων ακούστηκε στη βουλή μόνο όταν το λόγο πήραν οι βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι με στοιχεία ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων και μετέφεραν το αίτημα για 100% αποζημίωση των πληγέντων απέναντι στα μέτρα – κοροϊδία. Παράλληλα, οι βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για μια ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών, που προϋποθέτει σύγκρουση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και το αστικό κράτος.

Δ. Μανωλάκου:

Η κυβέρνηση διευκολύνει τις μπίζνες στα αποκαΐδια

Τα ανεπαρκή μέτρα για τους πυρόπληκτους αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης να ανοίξει τον δρόμο σε επιχειρηματικούς ομίλους για να κάνουν μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια, κατήγγειλε από το βήμα της βουλής, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Επισήμανε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση και τις αποζημιώσεις των λαϊκών οικογενειών που καταστράφηκαν είναι γενικές και αόριστες, με πολλά ασαφή σημεία και χωρίς χρονοδιαγράμματα (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Στην δευτερολογία της, η Διαμάντω Μανωλάκου, τόνισε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες και τα αιτήματα των πυρόπληκτων (δείτε εδώ το video).

Γ. Μαρίνος: Για τις κυβερνήσεις οι λαϊκές ανάγκες είναι κόστος

Το ΚΚΕ έδωσε μαζί με το λαό τη μάχη των πυρκαγιών και σήμερα παλεύει μαζί του για τις δίκαιες διεκδικήσεις του, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση, επισήμανε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος στην Εύβοια.

Κατήγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για τη δασοκτόνα πολιτική που εφαρμόζουν με την εμπορευματοποίηση της γης, τις εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων, την καταπάτηση των δασών, την αλλαγή χρήση γης σε κρατικά δάση, για την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών. Τόνισε ότι, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την κλιματική αλλαγή για να ξεφύγουν από αυτές τις εγκληματικές ευθύνες και να κρύψουν ότι αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ως όφελος (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Χρ. Κατσώτης: Η αιτία βρίσκεται στο καπιταλιστικό κέρδος

Ο απολογισμός από την αντιπυρική περίοδο είναι πολύ βαρύς και οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για ετοιμότητα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, που έκαναν στάχτη 1,3 εκατομμύρια στρέμματα γης και άφησαν κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες, δουλειές και εισόδημα, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Κατήγγειλε, ότι για αυτή την κατάσταση που ζούμε, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις και αιτία το καπιταλιστικό κέρδος. Η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει κίνητρο τα κέρδη των ομίλων και για την επίτευξη αυτού του στόχου ο λαός εισπράττει αποκαΐδια, τα πάντα μετατρέπονται σε εμπόρευμα (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Μ.Συντυχάκης: Καμία συγνώμη και «συνεννόηση» δεν παραγράφουν το έγκλημα

Αυτουργός στο κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και του λαού είναι η κυβέρνηση με την πολιτική της, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επισήμανε στην ομιλία του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Καμία συγνώμη πρωθυπουργού και καμία ελάχιστη συνεννόηση, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να σβήσουν τις ευθύνες, δεν μπορούν να παραγράψουν αυτό το έγκλημα» τόνισε (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Την οργή των πυρόπληκτων μετέφερε στη Βουλή ο Ν. Καραθανασόπουλος

Την οργή και αγανάκτηση του κόσμου για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συνέπειες που είχαν στη ζωή τους αλλά και για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης περί αποκατάστασης μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος

Επισήμανε ότι ο κόσμος γνωρίζει και καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «νεκρούς δεν είχαμε, είχαμε όμως πολλά θύματα», «η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι αργός καθημερινός θάνατος», ενώ ξέρουν πως τα χωριά τους και τα σπίτια τους τα έσωσαν οι ίδιοι, με την ανυπακοή που επέδειξαν και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από το κράτος (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Αναδημοσίευση από 902.gr