Βραβείο “πολιτικού σθένους” για την αντιλαϊκή πολιτική στο Τσίπρα

βραβείο πολιτικού σθένους στο Τσίπρα

βραβείο πολιτικού σθένους στο Τσίπρα«Η σημερινή σας βράβευση μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο» δήλωσε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την απονομή του βραβείου «πολιτικού σθένους» που έλαβε από το γαλλικό περιοδικό «Politique Internationale», διότι με σθένος συνέχισε την εφαρμογή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, όπως δεσμεύτηκε για μια ακόμα φόρα.

Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 όταν το «όχι» το έκανε «ναι» και δήλωσε ότι «πολλές φορές ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των Σειρήνων» και πως «είπαμε “όχι’ σε μια άγονη, αδιέξοδη και καταστροφική περιπέτεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Επανάλαβε ότι «σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι του ’18, οδηγούμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα Μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία» όταν έχει προνομοθετήσει μέτρα για το 2019 και το 2020 και ο προϋπολογισμός του 2018 αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ πανηγύρισε για την αφαίμαξη του λαού λέγοντας ότι «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση» και επιχείρησε να κρύψει τη φοροεπιδρομή πίσω από το «κοινωνικό μέρισμα».

Για την τρίτη αξιολόγηση ανέφερε ότι «τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά» αλλά κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα δεν τελειώνουν, λέγοντας πως «δεν σημαίνει αυτό ότι έχουμε τελειώσει με τις δυσκολίες».

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το «Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες». Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους: IBMHSBC FranceL’OREALEmiratesBlackRockΜorgan StanleyNestlePhilip Morris και άλλες.

Την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν κι έπειτα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

πηγή:902.gr