Νέος απρόκλητος ξυλοδαρμός κατοίκων στα Χανιά από ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες

σύνοδος ΝΑΤΟ

σύνοδος ΝΑΤΟΟλο και πιο πολύ αποθρασύνονται οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσφέρει «γην και ύδωρ» στη βάση της Σούδας και σ’ όλη την Ελλάδα.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, τέσσερις Βρετανοί ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική ΝΑΤΟική άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017», επιτέθηκαν απρόκλητα και τραυμάτισαν κατοίκους στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Ο ένας μάλιστα εκ των τραυματιών, 37χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά και μέχρι χτες νοσηλευόταν με κατάγματα στο πρόσωπο στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Το περιστατικό μάλιστα δεν σταματά εκεί: Με πρόταση του εισαγγελέα η ορισμένη για χτες δίκη – με τη διαδικασία του αυτόφωρου – για δύο από τους Βρετανούς αναβλήθηκε για τις 28 Νοέμβρη και οι δυο Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, με το πλοίο του ενός να σαλπάρει λίγη ώρα μετά τη δίκη!

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του θύματος, με δηλώσεις της στον τοπικό Τύπο, κατήγγειλε ότι παρά τις προσπάθειές της δεν υπήρξε ιατροδικαστική έκθεση ώστε να προσκομιστεί στο χτεσινό δικαστήριο, ενώ καταγγέλλει ότι ασκήθηκαν και πιέσεις για να πάρουν πίσω τη μήνυση. Ο δε φίλος του θύματος που κάλεσε την αστυνομία, μιλάει για προκλητική συμπεριφορά Βρετανών αξιωματικών που δεν άφηναν τους αστυνομικούς να μπουν στο πούλμαν που μετέφερε τους Βρετανούς στρατιώτες για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η νέα πρόκληση των ΝΑΤΟικών έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων περιστατικών που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο στην πόλη. Οι αυξανόμενες επιθέσεις από ΝΑΤΟικούς στρατιώτες πάνε πακέτο με τη βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια της λυκοσυμμαχίας.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις πάνε πακέτο με τη βαθύτερη εμπλοκή

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ «καταγγέλλει στον Χανιώτικο λαό τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ στις 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, με τους ΝΑΤΟικούς στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική ΝΑΤΟική άσκηση “ΝΗΡΗΙΣ 2017” να επιτίθενται σε συντοπίτες μας στο κέντρο της πόλης. Τα συνθήματα “έξω αι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ”, γραμμένα στις πύλες του Πολυτεχνείου πριν 44 χρόνια, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραχωρεί γην και ύδωρ για τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Πρόσφατη είναι άλλωστε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναβάθμισε το ρόλο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και ενέπλεξε τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς τον λαό μας. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, τα περιστατικά επιθέσεων σε συντοπίτες μας έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Η περιοχή μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε “κόμβο” θανάτου των λαών της γύρω περιοχής, με τον μηχανισμό θανάτου να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στην πόλη μας. Το λαϊκό κίνημα, πιστό στις φιλειρηνικές καταβολές του τόπου μας, οφείλει να αντιταχθεί σε αυτήν την ανάπτυξη “θανάτου” που προορίζουν για την περιοχή μας, μετατρέποντας τον τόπο μας σε σύγχρονη Τρούμπα.

Καλούμε τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες και τη νεολαία να μη συμβιβάζονται και να μην επιτρέψουν την παρουσία των φονιάδων στον τόπο μας. Να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να καταδικάσουν και να απαιτήσουν:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Την επίθεση των ΝΑΤΟικών κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους και οι Τομεακές Οργανώσεις Χανίων της ΚΝΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και η Γραμματεία Χανίων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.