Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Σαντορίνη

εκδήλωση για 100χρονα στη Σαντορίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19/11/2017 στη Σαντορίνη εκδήλωση – αφιέρωμα στα 100χρονα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Το ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος χαράχτηκε», η έκθεση φωτογραφικού υλικού και βιβλίου συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Η ομιλία του Μαρίνου Μακρή, μέλους της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ επικεντρώθηκε στη σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης και της δημιουργίας του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο και στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού. Τόνισε ότι ο σοσιαλισμός είναι και επίκαιρος και αναγκαίος και παρουσίασε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τον επαναστατικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Η συζήτηση που ακολούθησε φώτισε πλευρές από τις κατακτήσεις της Σοβιετικής Ένωσης σε όλα τα επίπεδα (παιδεία, υγεία, επιστήμη κλπ), έθιξε ζητήματα των δυσκολιών που αντιμετώπισε η σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ, τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα με την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά, όταν οι εργαζόμενοι χάνουν την εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και περιμένουν έτοιμες λύσεις.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν, προετοίμασαν και συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΚΕ