Ο οργανωμένος αγώνας έφερε πίσω στη δουλειά τους απολυμένους αναπληρωτές!

διορισμοι εκπαιδευτικων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο οργανωμένος αγώνας έφερε πίσω στη δουλειά τους απολυμένους αναπληρωτές!

Ανακλήθηκε τελικά η ανάλγητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία απολύθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με αυτοάνοσα νοσήματα,με το αιτιολογικό πως δεν έχουν προσκομίσει το ανανεωμένο πιστοποιητικό από ΙΚΑ – ΕΤΑΜ – Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Οι συνεχείς παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες των σωματείων είχε ως αποτέλεσμα να ανακληθεί η απόφαση και οι αναπληρωτές που ανήκουν στην ειδική κατηγορία θα επιστρέψουν στις τάξεις.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών στην ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

“Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την πίεση του οργανωμένου αγώνα δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων, Ενώσεων Γονέων, εργατικών σωματείων, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, ανακάλεσε τις απολύσεις των συνάδελφων αναπληρωτών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία.

Οι κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες δεκάδων σωματείων, τα ψηφίσματα κατακραυγής των βάρβαρων απολύσεων η κατάληψη της δ/νσης δευτεροβάθμιας Πειραιά, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας:

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, όπως και τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, που στήριξαν το δίκαιο αίτημα της επαναπρόσληψης.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση εν όψη της 3ης αξιολόγησης, ο αγώνας για την μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα, για τα δικαιώματα συμβασιούχων – αναπληρωτών που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πολιτικής

Είναι χρέος κάθε σωματείου, κάθε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πρωτοστατήσει σ’ αυτή την προσπάθεια.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, πως μόνο μέσα από τον αγώνα, τη δράση, τη συλλογική πάλη, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Συνεχίζουμε, πιο δυνατοί, πιο αισιόδοξοι για το μέλλον!”