ΕΕΔΥΕ – Διαδικτυακή εκδήλωση για τους κινδύνους από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (VIDEO)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 6 Απρίλη 2021 η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση της ΕΕΔΥΕ με θέμα «Οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η απάντηση του λαϊκού κινήματος», με ομιλητή τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο Π.Ν. ε.α.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Ντουνιαδάκης σημείωσε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ενεργώντας για το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας, έχουν ευθυγραμμιστεί με τις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από τις στρατηγικές αυτές επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξεις προκύπτουν και «ανάγκες» της χώρας σε εξοπλισμούς.

Ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζεται η επόμενη ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας που, βασίστηκε στον «στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ» τον οποίο ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στο πλαίσιο του οποίου προετοίμασε την συμφωνία, για να την υπογράψει τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους, αντίθετα, έχουν κοινό συμφέρον να αγωνιστούν ενάντια στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και τους άλλους ιμπεριαλιστές, ενάντια στις κυβερνήσεις των χωρών που χαράζουν την πολιτική τους σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε βάρος των λαών.

Κατέληξε λέγοντας ότι οι σύγχρονες ανάγκες των λαών της περιοχής, η αμοιβαία επωφελής συνεργασία των χωρών μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση, με τους λαούς νοικοκύρηδες στον τόπο τους, με την εξουσία στα χέρια τους.

(Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση).