Κως – Επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Φωτο: από παλιότερη κινητοποίηση

Την επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς δουλειά, στο ύψος των 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητούν το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω με υπόμνημά τους στον διοικητή του ΟΑΕΔ. Ακόμα απαιτούν τη στελέχωση του ΚΠΑ2 Κω με μόνιμο προσωπικό.

Τα Σωματεία σημειώνουν ότι «παραμένουν αναπάντητα εκ μέρους σας τα δίκαια αιτήματα των ανέργων της περιοχής και πανελλαδικά» και «πέρα από τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας και αυτή όχι για όλους, δεν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση για τα αιτήματα που συνολικά σας καταθέσαμε».

Προσθέτουν ότι «τη σεζόν του 2020 πολλοί εργαζόμενοι δεν απασχολήθηκαν αφού αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν. Επίσης επιχειρήσεις που λειτούργησαν, με πρόφαση την πτώση της τουριστικής κίνησης, έκαναν προσλήψεις κάτω του 25% του μέσου όρου του προσωπικού, το οποίο απασχολούν κατά την περίοδο αιχμής της δραστηριότητάς τους. Με συνέπεια οι εργαζόμενοι – άνεργοι να μην τηρούν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στην τακτική επιδότηση ανεργίας όσοι συμπλήρωσαν τον αριθμό 50 ενσήμων. Κατά συνέπεια, με βάση αυτή την απόφαση δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις, υπηρεσίες καθαριότητας αεροδρομίου, υπηρεσίες εστίασης, μεταφορές που είτε δεν επαναλειτούργησαν είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εποχικότητας». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)