Απάντηση στα ψίχουλα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΣΤΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η κυβέρνηση διά στόματος Πρωθυπουργού ανακοίνωσε την απόδοση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται στα έσχατα όρια της εξαθλίωσης. Συνολικά από το ΚΕΑ θα «ωφεληθούν» 2,5 εκατ. δικαιούχοι με το ποσό των 750 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο αντιστοιχούν σε κάθε έναν 300 ευρώ το χρόνο, ή 0,82 ευρώ την ημέρα. Όσο ενάμισυ κουλούρι. Τέτοια απλοχεριά. Οι εξαθλιωμένοι θα εξακολουθήσουν να είναι εξαθλιωμένοι με 82 λεπτά στην τσέπη!!!

Όμως ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα είναι ένα ελάχιστο μέρος των κλεμμένων από το λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις, την πρόνοια. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δικαιούται να παριστάνει την φιλάνθρωπη, αλλά είναι υπόλογη στην συνείδηση όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εμφανίζει την επιστροφή των παραπανίσιων παρακρατήσεων από τις συντάξεις μας υπέρ ΕΟΠΥΥ σαν δική της παροχή.

Απορρίπτουμε την πολιτική του τσακίσματος του βιοτικού μας επιπέδου, την πολιτική που φορτώνει στις πλάτες όσων έχουν ακόμα κάποιο μικρό εισόδημα την ευθύνη της επιβίωσης όσων η ίδια αυτή πολιτική έχει οδηγήσει στον καιάδα. Διεκδικούμε την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.

Την απάντηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της η κυβέρνηση θα πάρει από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων, του συνταξιουχικού κινήματος, που κλιμακώνονται. Τα συλλαλητήρια των συνταξιούχων στις 23 Νοέμβρη θα αποτελέσουν ένα ακόμα βήμα στην κλιμάκωση αυτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο