«Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου – Να σταματήσει τώρα το πογκρόμ διώξεων των αγωνιζόμενων κατοίκων ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί

Φωτό αρχείου

Να σταματήσει τώρα το πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους κατοίκους που αγωνίζονται, κατά των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου, καθώς όπως αναφέρει, «την 1η Μάρτη 2021, με χαλκευμένες κατηγορίες 36 άτομα οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου».

Ο λαός της Τήνου, σημειώνει συγκεκριμένα, «εδώ και αρκετό καιρό διεξάγει έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και “οι πράσινοι επενδυτές’’ έχουν εξαπολύσει ένα μπαράζ διώξεων εναντίον συμπολιτών μας, με ποινικές διώξεις, αγωγές, συλλήψεις κλπ. θέλοντας να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον πολύμορφο αγώνα που δίνει ο τηνιακός λαός».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει, «έχει εξαπολυθεί ένα πογκρόμ καταστολής και δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων του νησιού. Την 1η Μάρτη 2021, με χαλκευμένες κατηγορίες 36 άτομα οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου».

Εκτός από τις δίκες που ήδη έχουν οριστεί, επισημαίνει, «δεκάδες συμπολίτες μας μεταξύ αυτών μέλη και φίλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τήνου, έχουν κληθεί και καλούνται διαρκώς “για παροχή εξηγήσεων” στο ΑΤ Τήνου, μετά από εισαγγελικές παραγγελίες, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής τους. Επίσης 100 κάτοικοι περιμένουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για την αγωγή της εταιρείας “Ενεργειακή ΕΠΕ” με την οποία ζητά το ποσό των 328.268,20 ευρώ!».

Η παραπάνω τακτική, προσθέτει, «εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο αφ’ ενός την τρομοκράτηση του κινήματος ώστε να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα και αφ’ ετέρου να παράσχουν προστασία στα οικονομικά συμφέροντα των επενδυτών».

Θέλουν, αναφέρει, «να επιβάλουν νεκρική σιγή, υλοποιώντας στην πράξη το κυβερνητικό δόγμα “νόμος και τάξη”, ώστε ανεμπόδιστα να μπει σε εφαρμογή η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις πολιτικές της. ΜΑΤ, βία και ποινικές διώξεις ενάντια στο εργατικό κίνημα, στους μαθητές, στους φοιτητές, ακόμα και ενάντια στους υγειονομικούς επειδή βγήκαν και διεκδίκησαν ένα καλύτερο σύστημα Υγείας».

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά, συνεχίζει, «την προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης του αγώνα. Οι διώξεις αυτές στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και το κίνημα πρέπει να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά και δυναμικά». Απαιτούμε, συμπληρώνει, «να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου».

Και καταλήγει: «Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις:

Αν νομίζουν ότι με τις ενέργειες αυτές θα τρομοκρατήσουν και θα καταστείλουν τον δίκαιο αυτό αγώνα του τηνιακού λαού είναι βαθιά γελασμένοι. Δεν θα υποκύψουμε στην πολιτική που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στους ιδιώτες και στο βωμό του κέρδους καταστρέφει το νησί μας». 

Παράλληλα καλεί τον λαό της Τήνου «να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε μέθοδο τρομοκράτησης, να κλιμακώσει και να μαζικοποιήσει τον αγώνα του. Το κεφάλι ψηλά!».