“Σταγόνα στον ωκεανό” τα πλωτά ασθενοφόρα

Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πάνω σε τρέιλερ έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας / Πηγή: hcg

Στη Ρόδο βρίσκεται ένα απο τα τρία υπερσύγχρονα πλωτά ασθενοφόρα του Λιμενικού

Το σκάφος με μήκος 12 μέτρα και ειδικό σύγχρονο σχεδιασμό μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές διάσωσης ασθενών που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας .

Ο εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος και μπορεί να να σώσει ασθενείς που κινδυνεύουν , ενώ οι δυνατές του μηχανές βοηθάν να φτάνει γρήγορα όπου υπάρχει ανάγκη.

Το ζήτημα των πλωτών ασθενοφόρων δεν είναι βέβαια καινούργιο. Όπως είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενο άρθρο πρόκειται για “σταγόνα στον ωκεανό”:

Έχει ευθύνη η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνολικά, για την εγκατάλειψη των νησιωτών. Τα τρία πλωτά ασθενοφόρα δε θα καλύψουν τις ανάγκες και τις ελλείψεις που οι ίδιοι οι Υπουργοί δημιούργησαν, ούτε στο ελάχιστο. Δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ελλείψεις του λιμενικού σε πλωτά μέσα. Οι λιμενικοί γνωρίζουν ότι καθημερινά σε όλες τις περιοχές ευθύνης τους ναυλώνονται καΐκια, βάρκες, λάντζες ακόμη και θαλαμηγοί για τις διακομιδές ασθενών.

  • Να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των νησιωτών και οι έκτακτες λόγω καλοκαιριού και πανδημίας
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιωτικών λιμενικών αρχών σε πλωτά μέσα (ασθενοφόρα, ναυαγοσωστικά, περιπολικά)

Σήμερα που η πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια των νησιωτών είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση… τα πλωτά ασθενοφόρα είναι «σταγόνα στον Ωκεανό».

Αν προσθέσουμε και τις έκτακτες ανάγκες των νησιών σε καιρό πανδημίας, γίνεται ολοφάνερη η ανεπάρκεια των μέτρων.

Αναδημοσίευση από ALT.GR