Αμείωτες συνεχίζονται οι κατασχέσεις λογαριασμών

ενάντια στις κατασχέσεις

ενάντια στις κατασχέσειςΑμείωτες συνεχίζονται οι κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το Σεπτέμβρη γίνονταν περίπου 800 κατασχέσεις ανά εργάσιμη μέρα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές διογκώθηκαν κατά 706 εκατ. ευρώ, οι οφειλέτες «στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» έφτασαν τα 1,7 εκατομμύρια και το σύνολο τα 4,27 εκατομμύρια! Σχεδόν η μισή Ελλάδα, δηλαδή, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη φοροληστεία που της επιβάλλει η κυβέρνηση, για να «βγαίνουν» οι στόχοι του κεφαλαίου.

Σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2016 το «διαθέσιμο εισόδημα» των νοικοκυριών (ακόμα κι έτσι όπως το υπολογίζουν…) μειώθηκε επιπλέον κατά 2,3%.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αξιοποιεί τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σχετική ανάκαμψη των δεικτών της οικονομίας, για να πανηγυρίσει ότι το «επενδυτικό κλίμα» βελτιώνεται. Μόνο που αυτή η «βελτίωση» αφορά τις προϋποθέσεις για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και έχει για προαπαιτούμενο τη φτωχοποίηση του λαού. Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τα στατιστικά στοιχεία που οι ίδιοι δημοσιεύουν…