Τήνος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμο για την εξυπηρέτηση επενδυτή αιολικών πάρκων

Από πρόσφατη συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου
Την ακυρώση  από την κυβέρνηση της «επαίσχυντης απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε επαρχιακό δρόμο για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες  κατασκευής αιολικού πάρκου» απαιτεί η ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρεία γερμανικών συμφερόντων έχει επενδύσει στην περιοχή Πράσα, της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου για την κατασκευή αιολικών πάρκων με την κυβέρνηση να επιστρατεύει ακόμα και τη βία προκειμένου να επιβάλει τη θέληση του επενδυτή.

Η ΚΟΒ Τήνου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Κομματική Οργάνωση Τήνου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού Κυκλάδων, την Πέμπτη (10-09-2020) και κατά τις ώρες από 6.00 έως 19.00, στην επαρχιακή οδό Τήνου – Πανόρμου από το ύψος της εισόδου του οικισμού των Υστερνίων έως και τη διασταύρωση αυτής με την επαρχιακή οδό Καλλονής – Πλατιών λόγω εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ (όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων) να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή Ενέργειας από αιολικά, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής στην κοινωνία, στην οικονομία, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας.

Ταυτόχρονα η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο δίκαιος αγώνας του τηνιακού λαού ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας έχοντας θέσει στις υπηρεσίες των επιχειρηματικών ομίλων τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ένα μπαράζ διώξεων εναντίον συμπολιτών μας, με ποινικές διώξεις, συλλήψεις κλπ. επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις αυτές.

Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ακυρώσει αυτή την επαίσχυντη διαταγή για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Καλούμε τον λαό του νησιού μας να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε μέθοδο εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Έχει κάθε λόγο να δυναμώσει την πάλη του και να αποτρέψει αυτά τα σχέδια, γιατί η Ενέργεια δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά κοινωνικό αγαθό μέσα από έναν ενιαίο δημόσιο φορέα Ενέργειας».