Εκδήλωση της ΟΒ Σαντορίνης της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά

Εκδήλωση – σύσκεψη με μαθητές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η ΟΒ Σαντορίνης της ΚΝΕ.

Οι μαθητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, αναφέροντας τη γνώμη τους για τη χρήση ναρκωτικών από τους νέους, παρακολούθησαν αποσπάσματα από το Podcast της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και συζήτησαν για τις κοινωνικές αιτίες που σπρώχνουν τα νέα παιδιά στη χρήση ναρκωτικών.

Στο όμορφο νησί της Σαντορίνης, όπως και αλλού στην Ελλάδα, τα ναρκωτικά είναι κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών, αφού είναι έντονο το φαινόμενο της χρήσης ήδη από τις ηλικίες του γυμνασίου, όπως τα ίδια τα παιδιά ανέφεραν.

Τη συζήτηση απασχόλησε ο ψεύτικος διαχωρισμός σκληρών και μαλακών ουσιών, η αδικία και τα αδιέξοδα που βιώνουν σήμερα τα νέα παιδιά, αλλά και το αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας διαφορετικός κόσμος, όπου τα ναρκωτικά δεν θα έχουν θέση στη ζωή της νεολαίας, που το γέλιο θα είναι αληθινό και όχι τεχνητό, όπου η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη θα είναι οι «ασπίδες» προστασίας από τα ναρκωτικά, ένας κόσμος που έχει όνομα: Σοσιαλισμός.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείψει και το παιχνίδι ερωτήσεων quizdom με θέμα τα ναρκωτικά, στο οποίο οι μαθητές διασκέδασαν και γέλασαν με τις σωστές και λάθος απαντήσεις της κάθε ομάδας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (17 – 19 Ιούλη), αλλά και στην επόμενη συνάντηση για να συζητήσουν, να μάθουν και να αγωνιστούν.