ΚΝΕ Τήνου: ποδηλατοδρομία στις 5 Ιούνη για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, η Οργάνωση της ΚΝΕ στην Τήνο παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει τη νεολαία του νησιού σε ποδηλατοδρομία για να στείλουμε το μήνυμα «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! Αντιστεκόμαστε σταθερά και αποφασισμένα για να προστατέψουμε το περιβάλλον του τόπου μας και τη ζωή μας! Δεν ανεχόμαστε την καταστολή σε φίλους και συγγενείς μας επειδή αντιστέκονται!».

Συγκεκριμένα, η οργάνωση της ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στο νησί μας ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών δείχνουν ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να υπερασπιστεί τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας. 

Με το νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, κλιμακώνονται τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας την όρεξη επιχειρηματικών ομίλων. Οι προκλητικές επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις που δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο για να επενδύουν στην λεγόμενη πράσινη ενέργεια, ανοίγουν τον “ασκό του Αιόλου” με νέους κινδύνους για τις ζωές μας και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. 

Από αυτά τα σχέδια μόνο κερδισμένοι δε θα βγούμε ο λαός και η νεολαία! Αντίθετα, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να σε πιάνει κρύος ιδρώτας όταν έρχεται ο λογαριασμός για το ρεύμα, όταν αδυνατούμε να πληρώσουμε για να έχουμε θέρμανση στο σπίτι, όταν  πολλές φορές καλούνται οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν θέρμανση οι σχολικές αίθουσες!

Αυτός είναι ο παραλογισμός του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που η μόνη του λογική είναι το κέρδος των λίγων!

Μας καταστρέφουν τη γη και τη ζωή, το σύστημά τους θέλει ανατροπή!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με τα ποδήλατα, τις πικέτες, τα συνθήματα και τα πανό μας την Παρασκευή 5 Ιούνη και ώρα 7.00 μ.μ. Θα μας βρίσκουν απέναντι τους!