Ν. Παπαναστάσης: Οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης πυροσβεστών στη Σαντορίνη (VIDEO)

Να λύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Έκανε λόγο για αδιαφορία και εμπαιγμό από την κυβέρνηση απέναντι στο σημαντικό πρόβλημα που επί τρία χρόνια αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που μετατέθηκαν στο νησί και υπενθύμισε τις αλλεπάλληλες Ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ για το θέμα.

Στα τέλη του έτους παρέπεμψε για λύση στο στεγαστικό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας στην Ερώτηση του ΚΚΕ.

Ανέφερε ότι μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020 θα είναι έτοιμο το κτίριο που θα στεγάσει τους πυροσβέστες. Έως τότε θα διαμένουν σε οικίσκους εντός του αεροδρομίου, που όπως παραδέχθηκε «απέχουν από τους όρους στέγασης που επιθυμούμε».

Στη δευτερολογία του ο Νίκος Παπαναστάσης ανέφερε ότι η απάντηση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την απόγνωση των πυροσβεστών στη Σαντορίνη διότι δεν υπάρχει καμιά διαβεβαίωση παρά μόνο υποσχέσεις.

Ανεφέρε ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα νησιά, όπως π.χ. στη Σκιάθο, και κάλεσε τους πυροσβέστες να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διότι η αξιοπρέπειά τους είναι στα δικά τους χέρια.