Διακήρυξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ των ξεναγών για τις εκλογές στις 29 Οκτώβρη

ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους

ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους συναδέλφους ξεναγούς να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της, ενισχύοντας το δυνάμωμα των διεκδικήσεων του κλάδου κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις και το συμβιβασμό.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛ. ΞΕΝΑΓΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Συναδέλφισσες-οι . Έχουν κλείσει τρία χρόνια από τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Σωματείου μας και καλούμαστε να κάνουμε  έναν απολογισμό για τα βήματα που έχουμε κάνει , τις αδυναμίες μας , αλλά και για αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε σαν κλάδος και δεν έγιναν. Η Αγωνιστική Συνεργασία με τις λίγες δυνάμεις που διέθετε, με αδυναμίες και ολιγωρίες κατάφερε πάρα ταύτα να φανεί ο διακριτός της ρόλος μέσα από παρεμβάσεις και προτάσεις λαμβάνοντας υπόψη της και μέσα σε ποιες συνθήκες βρισκόμαστε. Ανέδειξε τις αιτίες των προβλημάτων στο κλάδο και στις οικογένειες των συναδέλφων. Έδειξε χωρίς να κρύβετε , ότι πίσω από τα προβλήματα ,που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι έχουν ευθύνη και η σημερινή κυβέρνηση , αλλά και οι προηγούμενες ,που χέρι-χέρι με τους tour operators μοιράζοντας  τους κέρδη από τη μια και από την άλλη κυβέρνηση και Σ.Ε.Τ.Ε να  υποσκάπτουν το έδαφος σε εργασιακά και κατακτημένα δικαιώματα χρόνων.
Εκατομμύρια τουρίστες πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια από τα νησιά μας και όμως οι συνάδελφοι στοιβαζόντουσαν καθημερινά στη λίστα της ανεργίας γιατί ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο στο Τουρισμό και πως τα Τουριστικά Γραφεία έκαναν τα αδύνατα δυνατά μέσα από οργάνωση παράνομων εκδρομών με την απουσία συναδέλφων και με στόχο το μέγιστο δυνατό κέρδος.
Σε αυτές τις συνθήκες η Αγωνιστική Συνεργασία με τακτικές Ανακοινώσεις , Δελτία Τύπου, ενημέρωνε τους συναδέλφους , έκανε παρεμβάσεις στη Βουλή με Ερωτήσεις και ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου ( παρακράτηση φόρου, επίδομα ανεργίας, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων ,παράνομες εκδρομές, αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, επανέναρξη της λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών) , αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απληρωσιά των συναδέλφων, πήρε πρωτοβουλίες και  στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους ,οργάνωσε Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά ,τον Πόλεμο και το Προσφυγικό, κάλεσε τους συναδέλφους και πήρε μέρος σε δεκάδες απεργίες και κινητοποιήσεις για μια σειρά από κυβερνητικά μέτρα, που στο στόχαστρο τους είχαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και φυσικά και του κλάδου των Ξεναγών.
Συναδέλφισσες-οι. Σήμερα κάνουμε πραγματικά Ταμείο για αυτά που έγιναν και για αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Κάνουμε επίσης Ταμείο, γιατί από την μια είχαμε αρκετούς συναδέλφους να τους δέρνει η ανεργία και το ξεροστάλιασμα στο τηλέφωνο για δουλεία και από την άλλη και αυτοί που έχουν καθημερινή απασχόληση να τους περιμένει η φορολογία για να αφυδατώσει στη κυριολεξία το εισόδημα τους.
Στο άμεσο διάστημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την συνέχιση της ιδίας αντεργατικής πολιτικής, που μέσα από την 3η αξιολόγηση και τα 110 προαπαιτούμενα στοχεύει να στραγγαλίσει το δικαίωμα στην απεργία με ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο, τη παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου , αλλά και αύξηση της παρακράτησης στο φόρο εισοδήματος, τη παραπέρα μείωση των κοινωνικών δαπανών στην Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία, την αξιοποίηση της Απόφασης του Αρείου Πάγου και της πρόσφατης τροπολογίας με την μη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την μη καταβολή δεδουλευμένων ,που θα  δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για συνεχίσουν ανενόχλητοι την ίδια τακτική.
Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της για να δυναμώσει η προσπάθεια να βάλουμε φρένο στη λογική που σιγοντάρει τις μειωμένες απαιτήσεις από σαιζόν σε σαιζόν. Υπάρχει δυνατότητα μέσα από συλλογικές αποφάσεις, σχεδιασμένα  να εξασφαλιστεί απασχόληση για περισσότερους συναδέλφους , αλλά και να μπει φρένο στις παράνομες οργανωμένες εκδρομές και να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση , για επίδομα Ανεργίας  600 ευρώ με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα έχουν τον ίδιο βηματισμό.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Κατάργηση του  άρθρ.1  του Πρ. Διατάγματος 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α΄) ‘’για προσωρινή και περιστασιακή παροχή υπηρεσιών από υπηκόους από κράτη μέλη της  ΕΕ.’’
·         Κατάργηση της παρ. 3 της ΥΑ 543606/80 ‘’περί καθορισμού των όρων κυκλοφορίας τουρ. Λεωφορείων’’ καθώς και η εγκύκλιος του Υ.Α που νομιμοποιούν τον προγραμματισμό εκδρομών χωρίς ξενάγηση και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συστηματικής καταστρατήγησης των ν. 710/77 και των Π.Δ 273/93 & 340/96.
·         Κατάργηση επίσης της εγκυκλίου του Υπουργείου Ανάπτυξης με αρ. πρωτ. 8304/07.06.2006, παρ..Ε, που αναφέρει ότι: “Είναι νόμιμος ο προγραμματισμός εκδρομών και περιηγήσεων ανά τη χώρα χωρίς να προβλέπεται ξενάγηση.
·         Να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της ΕΕ αρ. 181/2011 της 16/02/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν σύμφωνα με την παρ .14 ‘’.. Τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν θα πρέπει να περιλαμβάνουν την πληροφόρησή τους σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πριν από το ταξίδι και κατά τη διάρκειά του”.
·         Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να σταματήσει η παγιωμένη κατάσταση της απληρωσιάς.
·         Κατάργηση όλων εκείνων των  αποφάσεων. που επιδιώκουν να δυσκολέψουν  την λειτουργία  των Σωματείων, όπως την προκήρυξη απεργιών και τους αγώνες των εργαζόμενων και τις διεκδικήσεις στον κλάδο.
·         Κατάργηση των πλειστηριασμών για το σπίτι κάθε συναδέλφου και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας στα Δ.Π.Υ και διεκδίκηση αφορολόγητου 20.000 και 5.000 για κάθε παιδί ,που να αφήνει περιθώρια σε εμάς και τις οικογένειες μας να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να εκπίπτουν απ’ τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανση, νερό, τηλέφωνο.
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε συνάδελφο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 29ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ψηφίζουμε ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’’