Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση από την ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ

εκδήλωση Τ.Ο. ΚΚΕ Σύρου

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτώβρη η εκδήλωση της ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ  που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Στον χώρο υπήρχαν, υπό τον ήχο σοβιετικών τραγουδιών εκείνης της εποχής,  έκθεση αφίσας  με θέμα την συμβολή της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη των λαών, εκθέματα όπως παράσημα του Κόκκινου Στρατού, λάβαρα της ΕΣΣΔ και αναμνηστικά εκείνης της περιόδου, καθώς και έργα ζωγραφικής  εμπνευσμένα από την Οκτωβριανή επανάσταση. Επίσης λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Στην ομιλία της η Συμεωνίδου Έφη, μέλος της ΤΕ Βορείων Κυκλάδων , αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος ως πηγής έμπνευσης, γνώσης και συμπερασμάτων, χρήσιμων για την οργάνωση του αγώνα σήμερα, που η καπιταλιστική οικονομική κρίση, η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, ο νέος κύκλος πολεμικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των αγορών καταδεικνύουν πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αποτελεί την τελευταία λέξη της κοινωνικής εξέλιξης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή επανάσταση.