Εγκλωβισμένοι στα νησιά οι πρόσφυγες με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ-Παρέμβαση του Κ.Παπαδάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη Ρόδο
εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη Ρόδο
πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα Σφαγεία της Ρόδου

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα των μεταναστών έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, επισήμανε:

«Οι πολεμικές συγκρούσεις ποτέ δεν σταμάτησαν, το αντίθετο, γι’ αυτό ενισχύονται και πάλι τα κύματα προσφύγων, ενώ διαιωνίζεται ο εγκλωβισμός στους στα ελληνικά νησιά, σε απάνθρωπες συνθήκες τύπου Μόρια στη Λέσβο.

Ακέραιες και μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Οι δε κατευθύνσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής συμπυκνώνονται στη θέση “κρατείστε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες εκτός ΕΕ”.

Τις φαστ τρακ απελάσεις ονομάζετε κομψά επιστροφές που θρέφουν τα δίκτυα των διακινητών που κατά τα άλλα πολεμάτε και ενθαρρύνουν τους φασίστες. Ενισχύετε το σύστημα φακελώματος Σένγκεν, εισόδου – εξόδου, το επερχόμενο νέο σιδερόφραχτο Δουβλίνο και νέο σύστημα ασύλου. Από τη μια επιλεγμένοι πάμφθηνοι εργαζόμενοι που θα γίνονται δεκτοί και από την άλλη στο όνομα της πρόληψης μετανάστευσης μεγάλες μπίζνες σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Μονά – ζυγά στην υπηρεσία των μονοπωλίων.

Είναι αναγκαίο να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών για να φτάσουν οι πρόσφυγες μετανάστες στις χώρα τελικού προορισμού τους, παλεύοντας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της εκμετάλλευσης».