Να υλοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο τις μειώσεις των δημοτικών τελών ζητούν οι συνταξιούχοι της Ρόδου

Από παλιότερη κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου υποστηρίζει και προσυπογράφει  την ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρόδου που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και ζητεί την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου της 24/1/2014. Η απόφαση εκείνη προβλέπει απαλλαγές και μειώσεις στα τέλη καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού  για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α), μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες και απόρους.

Να θυμίσουμε ότι το Σωματείο μας είχε επανειλημμένα ζητήσει την απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τα Δημοτικά τέλη. Μάλιστα η πιο πάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ληφθεί μετά από αίτηση του Σωματείου μας προς το Δήμο. Στην αίτηση εκείνη ζητούσαμε ακόμα μειωμένες τιμές στα εισιτήρια λεωφορείων όλων των γραμμών του ΚΤΕΛ και του ΡΟΔΑ, καθώς  και σε όλες τις ακτοπλοϊκές  γραμμές μεταξύ των νησιών και προς Πειραιά. 

Επανερχόμαστε στα αιτήματα αυτά που παραμένουν επίκαιρα κάτω από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του ιού στα μέλη μας. Να υπογραμμίσουμε ότι με τη νέα αύξηση της ανεργίας πολλοί συνταξιούχοι με τη μικρή σύνταξή τους στηρίζουν  οικονομικά τα  άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.

Ζητάμε από το Δήμο, όλες τις Δημοτικές παρατάξεις στο ΔΣ να υποστηρίξουν και να ικανοποιήσουν    άμεσα  τα αιτήματα του Σωματείου μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΟΔΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 104 – Τ.Κ. 851 00 ΡΟΔΟΣ

synt_ikarod@yahoo.com