Περηφανεύονται που ξεπέρασαν τη ΝΔ με την εμπλοκή της Ελλάδας σε πιο επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

συμφωνία Τσίπρα Τραμπ

συνάντηση Τσίπρα Τραμπ

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της με βάση τα όσα είπε  ο  Υφυπουργός  Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός σε τηλεοπτικό κανάλι, για την επαίσχυντη συμφωνία της κυβέρνησής του με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι: “Ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από τα επικίνδυνα σχέδια πρέπει να δυναμώσει. Οι λαοί, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους, μπορούν να ανοίξουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περηφανεύονται που ξεπέρασαν τη ΝΔ με την εμπλοκή της Ελλάδας σε πιο επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός  έφτασε στο σημείο να κατανοεί την αμηχανία της ΝΔ “μπροστά στην διπλωματική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης» και να περηφανεύεται για την επαίσχυντη συμφωνία  με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Περήφανος εξάλλου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του την περασμένη βδομάδα και ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επειδή  η δική του κυβέρνηση εφαρμόζει καλύτερα την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ.

Το ρεσιτάλ εμπαιγμού και θράσους σε βάρος του Ελληνικού λαού, συνεχίζεται χωρίς φρένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιδιώκει τη συναίνεσή του στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, ενώ η ΝΔ που της παίρνει κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα, περιορίζεται στο να παροτρύνει και να πλειοδοτεί εκ μέρους των συμφερόντων της αστικής τάξης. Αυτά τα συμφέροντα όμως τους ενώνουν και γι’ αυτό βρίσκονται σε απόλυτη στοίχιση.

Η  ικανοποίηση για την βρώμικη δουλειά που έβγαλε για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κεφαλαίου, εκφράστηκε από όλα τα αστικά κόμματα:

Η κριτική της ΝΔ εστίασε στο ότι έπρεπε η συμφωνία για τη Σούδα να είναι πιο μακρόχρονη. Κανένας από τη ΝΔ , τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων, τη Χρυσή Αυγή δεν διαφωνεί με το γεγονός ότι η εργατική τάξη θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι δαπάνες δισεκατομμυρίων,  στο ύψος του 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Για τον εκσυγχρονισμό των «F-16», η αντιπολίτευση είπε ότι ήταν αναγκαία, αφού έτσι εξασφαλίζεται η «υπεροχή» της ελληνικής αεράμυνας, την ίδια στιγμή που οι αμερικανικές υπηρεσίες διαβεβαίωναν ότι αυτό που «εξασφαλίζεται» είναι η υπεροχή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Παρομοίως και στο πεδίο της οικονομίας. Η «συμφωνία» όλων των αστικών κομμάτων είναι ομόφωνη για την προσέλκυση επενδύσεων και προφανώς για όλο το πλαίσιο που τις περιβάλλει: Την εργασιακή ζούγκλα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις «απελευθερώσεις» σε τομείς της οικονομίας, την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων από αμερικανικά μονοπώλια.

Αυτούς τους στόχους βαφτίζουν «εθνικούς», πασχίζοντας με μοιρασμένους ρόλους να στρατεύσουν και το λαό ενεργά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Να ριζώσουν στη συνείδηση του λαού ότι το μπλέξιμο στους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί τάχα «εγγύηση» για τη δική του ευημερία, ότι οι «κολιγιές» με τις ΗΠΑ, η «αναβάθμιση» στο ΝΑΤΟ διασφαλίζουν τάχα τη «σταθερότητα» και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ολα αυτά την ώρα που το Αιγαίο είναι «γκρίζο» με τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας, η τουρκική επιθετικότητα είναι ασίγαστη, στο Κυπριακό προωθείται διχοτομική διευθέτηση, προετοιμάζεται η βάση του Άραξου για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων,  βρίσκονται ορθάνοιχτα και δρομολογούνται όλα τα επικίνδυνα ενδεχόμενα για παραχώρηση επιπλέον βάσεων για τη φιλοξενία των αμερικανικών μη επανδρωμένων ή άλλων αμερικανικών σωμάτων (Καστέλι, Ανδραβίδα, Καλαμάτα, Κάρπαθος , αλλά και Β. Ελλάδα), «αναβαθμίζονται» οι ελληνικές δυνάμεις σε ρόλο «συμπληρωματικό» στο ξεδίπλωμα των αμερικανικών στρατιωτικών αποστολών κ.ο.κ.,

Για την εργατική τάξη, το λαό, τα όσα συμφωνήθηκαν πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από τα επικίνδυνα σχέδια πρέπει να δυναμώσει. Οι λαοί, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους, μπορούν να ανοίξουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ρόδος 23/10/2017