Γονείς: ζητούν νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη αποζημίωση των γονιών για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την πλήρη αποζημίωση όλων των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσό της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε, απαιτεί από την υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Με σημερινό της υπόμνημα προς την υπουργό, η ΑΣΓΜΕ σημειώνει πως, αν και με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ακυρώνονται οι σχολικές εκδρομές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, στα συμβόλαια που συνάπτονται μεταξύ των σχολείων και των τουριστικών πρακτορείων για τις εκδρομές, δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή των προκαταβολών λόγω έκτακτης κατάστασης, όπως αυτή που έχει προκύψει με τον κορονοϊό.

Έτσι, τα ταξιδιωτικά γραφεία πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν με απόλυτη αδιαφορία και χωρίς καμιά ευθύνη τόσο τους διευθυντές των σχολικών μονάδων όσο και τους χιλιάδες γονείς που πλήρωσαν τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν, παρότι πολλά από αυτά ζουν από τις σχολικές εκδρομές που πραγματοποιούν τα 1000 περίπου λύκεια της χώρας όλο το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς, που πληρώνουν, μένουν εκτεθειμένοι από όλους και αναγκασμένοι να πληρώσουν για υπηρεσίες που δεν έλαβαν, χωρίς ούτε οι ίδιοι να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις με τα πρακτορεία, ούτε οι ίδιοι αποφάσισαν την ακύρωση τους.

Για τους λόγους αυτούς η ΑΣΓΜΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να υπάρξει ΤΩΡΑ νομοθετική ρύθμιση για ενιαία και πλήρη αποζημίωση όλων των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσό της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε η ΑΣΓΜΕ και στην αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines. (Δείτε στα συνημμένα)

Συνημμενα Αρχεια

PDF icon

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

PDF icon

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ AEGEAN AIRLINES