Στεγνά – Εμπόδισαν τις κατεδαφίσεις “αυθαιρέτων” οι κάτοικοι της Αρχαγγέλου

Φωτό: Δημοκρατική

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν κάτοικοι της Αρχαγγέλου, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να εμποδίσουν την διαδικασία για την κατεδάφιση «αυθαίρετων» κατοικιών και καταστημάτων στην περιοχή των Στεγνών.

Βέβαια, ακόμα μια φορά στο νησί μας, το κράτος έχει βάλει στο μάτι σπίτια, εξοχικά και μαγαζιά λαϊκών ανθρώπων και κάνουν πως δεν βλέπουν τις καταπατήσεις και τα αυθαίρετα των μεγάλων ξενοδοχείων και άλλων που χτίζουν τα τελευταία χρόνια πάνω στις παραλίες.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής των Στεγνών αντιδρούν εδώ και καιρό, με συλλογή υπογραφών και διάφορους άλλους τρόπους απέναντι στην αδικία, που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος τους. Επίσης, και η κοινότητα Αρχαγγέλου έχει δηλώσει εγγράφως, την απαίτηση να σταματήσουν από την κυβέρνηση όλες οι διαδικασίες κατεδάφισης, στα Στεγνά.

Ενώ το αρμόδιο υπουργείο δήλωνε πως δίνει αναστολή σε όλες τις αποφάσεις, από την άλλη μεριά δόθηκε εντολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση, (δηλαδή από υπηρεσία της κυβέρνησης) , να προχωρήσει σε εμβαδομετρήσεις με μηχανικούς της την Τετάρτη 15 Νοέμβρη.

Φωτό: Δημοκρατική

Ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ, προσπάθησε να παραπλανήσει και να αιφνιδιάσει, παίζοντας τα γνωστά παιχνίδια πως άλλη πολιτική έχει το υπουργείο, άλλη η αποκεντρωμένη και άλλη οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές!!!

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Στεγνών που πήραν την απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά.

Οργανώθηκαν, έφτιαξαν πανό και με τα αυτοκίνητά τους από νωρίς το πρωί έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στα Στεγνά.

Τα κλιμάκια της αποκεντρωμένης διοίκησης αντί να πάνε στα Στεγνά, πήγαν στο Α.Τ.Αρχαγγέλου και συνοδεία των αστυνομικών καλούσαν τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν για να κάνουν την δουλειά τους, διαφορετικά θα φέρουν τα ΜΑΤ!!!!

Όμως οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά κάλεσαν και άλλο κόσμο.

Το αποτέλεσμα ήταν το κλιμάκιο της αποκεντρωμένης διοίκησης να αποχωρήσει!

Η κινητοποίηση ήταν μαζική,επιτυχημένη και απέτρεψε τα στελέχη της αποκεντρωμένης διοίκησης να προχωρήσουν στην οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την κατεδάφιση «αυθαιρέτων».

Η πρώτη αυτή νίκη έδειξε ακόμη μια φορά, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, πως ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας φέρνει αποτελέσματα.