ΚΚΕ: Παρεμβάσεις στις παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής και Θεσσαλονίκης- Λευτεριά στην Παλαιστίνη (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα» μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζικές παρεμβάσεις στις παρελάσεις στην Αθήνα, σε δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα, κοντά στα Προπύλαια, άπλωσαν πανό που ανέγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό».

Αντήχησαν τα συνθήματα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη»«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Λαέ μην ξεχνάς το χώμα που πατάς ελευθέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ».

Παράλληλα μοίραζαν ανακοινώσεις του Κόμματος και κάλεσαν σε ξεσηκωμό και στο αυριανό συλλαλητήριο στις 12 μ. στο Πάρκο Ελευθερίας.

Τόνισαν ότι παντού και πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας βρίσκονται οι λαοί που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τη λευτεριά. 

Παράλληλα κατήγγειλαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που χθες σε άλλη μια κίνηση αίσχους και προκλητικής στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, απείχε από την ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στην Γάζα.

Πειραιάς

Στον Πειραιά, κυριάρχησαν πικέτες και συνθήματα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. «Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη» έγραφε το πανό.

Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ άνοιξαν πανό με το σύνθημα «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά». Μετά την παρέλαση έγινε πορεία.

Στο Περιστέρι, η παρέμβαση έγινε σε δύο σημεία, ενώ το πανό του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, ανέγραφε «Ελπίδα ο αγώνας των λαών για λευτεριά».  Με το τέλος της παρέλασης ακολούθησε πορεία μέχρι το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου κατατέθηκε στεφάνι από την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, οι Κομματικές Οργανώσεις άνοιξαν πανό με το σύνθημα: «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

Στην Καισαριανή έγινε μαζική εξόρμηση στην παρέλαση και ανάρτηση πανό και κάλεσαν τον κόσμο στο αυριανό συλλαλητήριο.

Παρεμβάσεις από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έγιναν ακόμη σε Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Χολαργό, Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα

Παρεμβάσεις στην παρέλαση σε Καλαμαριά και Νεάπολη Συκεών

Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα» μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στην παρέλαση στον Δήμο Νεάπολης Συκεών.

Αντήχησαν τα συνθήματα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξανά μοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευθέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ». Παράλληλα μοίραζαν ανακοινώσεις του Κόμματος και κάλεσαν σε ξεσηκωμό και στο αυριανό συλλαλητήριο στις 11π. μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου που καλούν σωματεία της πόλης και η ΕΕΔΥΘ.

Καλαμαριά

Παρέμβαση στη διάρκεια της παρέλασης  πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και στην Καλαμαριά. Με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», απαίτησαν απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στη Γάζα και κάλεσαν να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης.

Εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την ανακοίνωση του Κόμματος για την Παλαιστίνη έγιναν επίσης σήμερα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο.