Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ: Επαναλαμβανόμενο και προδιαγεγραμμένο έγκλημα οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο – Στην πρώτη γραμμή οι κομμουνιστές

«Επαναλαμβανόμενο και προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι πλέον οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για τις πυρκαγιές που μαίνονται στο νησί.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων του νησιού, η ανύπαρκτη πρόληψη στην αντιπυρική προστασία δεν αφήνει πολλά περιθώρια να παρέμβουν αποτελεσματικά οι δυνάμεις που έχουν ριχτεί στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι κάθε χρόνο στον «μαύρο καπνό» που βγάζει η πολιτική της εγκληματικής πολιτικής «κόστους-οφέλους» στην πυροπροστασία, να επιτάσσονται οι εκπρόσωποι των εκάστοτε κυβερνήσεων με πιστούς ακολούθους τις τοπικές αρχές, για να διαλυθεί, να ξεχαστεί, για να συνεχιστεί απτόητα η πορεία της εγκληματικής πολιτικής που προετοιμάζει την επόμενη κόλαση της πύρινης καταστροφής.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας, η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, οι 4.500 κενές θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα απαρχαιωμένα CANADAIR , ο σημαντικός αριθμός των πυροσβεστών που παραχώρησε το κράτος στην FRAPORT, η πολιτική που κάνει αντικείμενο κερδοσκοπίας τη γη και τα σχέδια ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που βάζουν στο μάτι ορεινούς όγκους ως επενδυτικές ευκαιρίες για πράσινες μπίζνες, αποτελούν σωρευτικά την εύφλεκτη ύλη που προετοιμάζει την επόμενη καταστροφή του φυσικού πλούτου και των λαϊκών περιουσιών.

Είναι πάρα πολλές οι πληγές στο νησί της Ρόδου από τις πυρκαγιές και πολλές είναι ακόμα ανοιχτές. Στη Νότια Ρόδο, στη Σορωνή, στα Μαριτσά, Ψίνθο και Καλαμώνα, η περιοχή κοντά στην Κοιλάδα Πεταλούδων που απειλήθηκε πολλές φορές, σ’ όλες αυτές τις περιοχές έρχεται να προστεθεί η καμένη γη σε Απόλλωνα, Λάερμα, Ελεούσα, Σάλακο, Έμπωνα και απειλείται ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία.

Εδώ και τώρα χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν περιουσίες, ζωές και φυσικός πλούτος.Ούτε να το διανοηθούν ν’ ανοίξουν την όρεξή τους οι “πράσινοι” επενδυτές!Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται μαζί με τους κατοίκους και τους εθελοντές στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κόντρα στη λογική “κόστους – οφέλους” που διαπερνά και το πώς αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά το ζήτημα της πολιτικής προστασίας του λαού που γι’ αυτές είναι κόστος για να διασφαλίζονται εκατομμύρια ευρώ “ζεστό” χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.»