Περαιτέρω υπολειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού – ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ

Την περαιτέρω υπολειτουργία του Θεραπευτηρίου Λέρου μετά και την απουσία αναισθησιολόγου για 15 ημέρες κάθε μήνα, λόγω της αναστολής εργασίας της 2ης αναισθησιολόγου του νοσοκομείου καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΚΘ και ΓΝ Λέρου – ΚΥ Πάτμου και ΠΠΙ Λειψών – Αγαθονησίου.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι δύσκολη λόγω της μείωσης του προσωπικού του και πλέον «προστίθεται τώρα και η απουσία αναισθησιολόγου για 15 ημέρες κάθε μήνα, λόγω της αναστολής εργασίας της 2ης αναισθησιολόγου του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατό να διενεργούνται τόσο τα τακτικά όσο και τα έκτακτα χειρουργεία, αλλά ούτε και μία απλή πράξη διασωλήνωσης, για τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς, που πρόκειται να διακομιστούν. Επομένως η υγεία και η ίδια η ζωή των κατοίκων του νησιού αλλά και των γύρω μικρότερων νησιών δυνητικά βρίσκεται σε κίνδυνο».

Σημειώνει την ταυτόχρονη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και στο ΕΚΑΒ με τον μοναδικό αναισθησιολόγο να αναγκάζεται να συνοδεύει τον ασθενή στη διακομιδή και συμπληρώνει πως «ενώ είμαστε σύμφωνοι στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς ένας νόμος, ο οποίος δημιουργήθηκε υποτίθεται για να προστατέψει την δημόσια υγεία ,τελικά στρέφεται εναντία σε αυτήν, εξαιτίας της μείωσης προσωπικού».

«Η κυβέρνηση αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας για τη γενίκευση των “ελαστικών” εργασιακών σχέσεων με ημερομηνία λήξης, σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, την “αντικατάσταση” μόνιμων εργαζομένων με 3μηνίτες, την επιτάχυνση των προαποφασισμένων ιδιωτικοποιήσεων μιας σειράς υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απαιτεί «οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν λύση σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, διότι όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι αδύνατον να μένει νοσοκομειακή μονάδα χωρίς αναισθησιολόγο. Να καταλάβουν ότι δεν θα ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές θα μας βρουν μπροστά τους» αλλά και να προκηρυχτεί άμεσα ή τρίτη θέση αναισθησιολόγου που προβλέπεται στο οργανόγραμμα (διαβάστε αναλυτικά εδώ).