Αλ. Τσίπρας, τα «φόρτωσε» όλα στην «ανικανότητα» Μητσοτάκη, κρύβοντας τις διαχρονικές ευθύνες για τις πυρκαγιές

Στην «ανικανότητα» του Κυρ. Μητσοτάκη να κατανοήσει το μέγεθος της καταστροφής και να αναλάβει τις ευθύνες του, στάθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, για τις συνέπειες των πυρκαγιών του τελευταίου διαστήματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικέντρωσε στην επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια και τις ημέρες μετά τις πυρκαγιές, ενώ «διαφήμισε» τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης, ξεχνώντας ότι κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αναμασούσε διαρκώς το πρόσχημα της «κλιματικής κρίσης» και της «ασύμμετρης απειλής», όπως κάνει άλλωστε σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ, για να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες στο κομμάτι της πρόληψης και της προστασίας των δασών και των λαϊκών περιουσιών από τις πυρκαγιές.

Ακόμα, ο Αλ. Τσίπρας, προσπάθησε να πείσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε ενίσχυση και θωράκιση του Πυροσβεστικού Σώματος και ότι στη συνέχεια η ΝΔ το αποψίλωσε, ενώ είναι γνωστό ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, «ξήλωναν το πουλόβερ» του κρατικού προϋπολογισμού και τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, χρόνο με το χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης στο «πόρισμα Γκολντάμερ» παρουσιάζοντάς το ως φάρμακο δια πάσα νόσο, καθώς και στα 7 σημεία που είχε προτείνει σε συνέντευξη Τύπου πρόσφατα, με την πλειοψηφία των οποίων είχε συμφωνήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Παρότι, επανέλαβε ότι δεν ζητά καρατομήσεις, αναφέρθηκε σε ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τους αναβάθμισε, ενώ απέδωσε τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης σε ιδεοληψίες και ιδιοτέλεια, αποκρύβοντας τους ταξικούς, στρατηγικούς στόχους της.

Επίσης, παρουσίασε ως ικανοποιητική πρόταση-ψίχουλα για την επιβίωση των πληγέντων ένα εισόδημα «έκτακτης ανάγκης» που θα προβλέπει 600 ευρώ το μήνα για κάθε οικογένεια συν 100 για κάθε παιδί, χωρίς να κάνει όμως λόγο για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι πυρόπληκτοι για να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους και να ξαναχτίσουν τις ζωές τους εκεί.

Τέλος, παρέπεμψε τη λύση όλων των προβλημάτων του λαού στην κυβερνητική αλλαγή, παίζοντας το γνωστό δικομματικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού των λαϊκών συνειδήσεων από τον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του.

Αναδημοσίευση από τον www.902.gr