«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ Καταγγέλλει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την επιχειρηματική αυθαιρεσία στη Γλύστρα

Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την επιχειρηματική αυθαιρεσία που εκδηλώνεται στη Γλύστρα, στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ρόδου. 

Οπως τονίζει, εδώ και «έξι μήνες είχε καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο τις προκλητικές ενέργειες του «επενδυτή», απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά και να ανακαλέσει την άδεια της αυθαίρετης κατασκευής που γίνεται στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή γλυστρά σε επικίνδυνη κατηφόρα και με θράσος που προκαλεί το Ροδιακό λαό, όχι μόνο δεν συνεργάζεται σήμερα με τις αρμόδιες αρχές για το ξήλωμα της κατασκευής, αλλά εξακολουθεί να αγνοεί τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι «Μέσα σ’ ένα διαχρονικά σκοτεινό νομοθετικό κουβάρι που η νομιμότητα θολώνει την παρανομία στις εξαιρέσεις, στις προϋποθέσεις και στον «αναπτυξιακό» στόχο, τα επιχειρηματικά συμφέροντα μετατρέπουν το κράτος και τη τοπική διοίκηση σε «μπράβους» τους.

Με νόμους και χωρίς νόμους οι ελεύθερες παραλίες σε παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς έχουν κυριολεκτικά καταργηθεί, στερώντας το δικαίωμα στον ίδιο το λαό να χαίρεται τη θάλασσα και το περιβάλλον του, αν δεν πληρώσει.

Σήμερα, μετά και τις εγκληματικές διαστάσεις που παίρνει η πολιτική διαχείρισης του περιβάλλοντος, των δασών, του φυσικού μας πλούτου όπου μετατρέπουν την κρίση οι «κροίσοι» σε ευκαιρία για επενδύσεις, ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο σ’ αυτόν τον κατήφορο είναι ο ίδιος ο λαός.

Εάν σιωπήσουμε, εάν υποκύψουμε, εάν δεν διεκδικήσουμε θα τα πάρουν όλα παραλίες, βουνά, δάση, αρχαιολογικούς χώρους και κάθε πολύτιμο χώρο για τη ζωή μας, για να βγάζουν κέρδη με θύματα όχι μόνο εμάς, αλλά και τις επόμενες γενιές.

Απαιτούμε να κατεδαφιστεί τώρα η αυθαίρετη κατασκευή.

Να παραμείνει ελεύθερη η παραλία για όλο το Ροδιακό λαό».