Ερμούπολη Σύρου: Με μαζική πορεία φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί απάντησαν στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης (ΦΩΤΟ)

Μαζική, μαχητική πορεία στην Ερμούπολη Σύρου πραγματοποίησαν την Πέμπτη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει την προηγούμενη βδομάδα. Το συλλαλητήριο αποτέλεσε κλιμάκωση των δράσεων που είχαν αποφασίσει μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων. Στήριξαν και συμμετείχαν η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και άλλα σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, το 15μελές του ΓΕΛ Ερμούπολης, δεκάδες άλλοι μαθητές από τα σχολεία. 

Με τα συνθήματά τους, με τα πανό τους που έγραφαν «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως. Όχι σε πειθαρχικά και  αστυνομία» έδειξαν την αντίθεσή τους απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην επιλογή της να παραμένουν τα Πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά! Οι συμμετέχοντες τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο με ασφάλεια.

Η πορεία έφτασε στο Νοσοκομείο της Σύρου όπου τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων χαιρέτισαν την πορεία και ανέδειξαν τη σημασία του αγώνα που συνδέει τα δίκαια αιτήματα για Παιδεία και Υγεία, ότι αυτός ο αγώνας τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τη μάχη που δίνουν και αυτοί.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα άλλα νησιά.