«Πόσο σας κοστίζει ένα έκτακτο επίδομα 600 ευρώ στους ανέργους; Θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός;» (VIDEO)

«Μαξιμαλιστικά αιτήματα» και άλλα τέτοια, πασπαλισμένα με μπόλικη κοροϊδία ότι τάχα «η ΝΔ είναι το πιο φιλεργατικό κόμμα», είναι ορισμένα από τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν τα κυβερνητικά στελέχη στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΚΟ του ΚΚΕ για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων. 

Έχει αξία να σταθεί κανείς ιδιαίτερα στην έκτακτη ενίσχυση όλων των ανέργων, με 600 ευρώ, την οποία καταθέτει το ΚΚΕ και την οποία είχε ήδη καταθέσει μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Και έχει αξία, γιατί η κυβέρνηση κόπτεται ότι στηρίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους κ.λπ., ενώ η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους με πακτωλό χρημάτων και απαλλάσσοντάς τους από καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, για να μη θιγούν τα κέρδη τους, ενώ συμπιέζει εισοδήματα και δικαιώματα των εργαζομένων και όλου του λαού. Αυτή η πραγματικότητα, που αποκαλύπτει τη στάση και την πολιτική της κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται και από την απόρριψη της συγκεκριμένης τροπολογίας για την έκτακτη ενίσχυση όλων των ανέργων. Παραθέτουμε το απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΚΟ του ΚΚΕ: 

«Εσείς οι ίδιοι είστε, που στο όνομα του εκσυγχρονισμού απορρίψατε την τροπολογία του ΚΚΕ για την ενίσχυση όλων των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τροπολογία που έδινε ανάσα τουλάχιστον σε χιλιάδες ανέργους, στις οικογένειές τους σήμερα, εδώ και τώρα και όχι στη “Δευτέρα Παρουσία”.

Ακόμα και αυτά που ανακοινώσατε για τους ανέργους, για να συγκρατήσουν ουσιαστικά το εργατικό – λαϊκό εισόδημα από την κατρακύλα, δεν είναι ούτε ενισχύσεις ούτε δώρα, όπως λένε διάφορα παπαγαλάκια σας, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων είναι αποκλεισμένη από κάθε είδους επίδομα και ενίσχυση.

Για πείτε μας: Τόσο πολύ σας κοστίζει να δώσετε σε όλους τους ανέργους ένα έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, όπως πρότεινε το ΚΚΕ;

Τι θα γίνει; Θα πέσει έξω ο κρατικός προϋπολογισμός; Θα χρεοκοπήσουμε μήπως; Ή μήπως φοβάστε μη δώσετε κάνα φράγκο παραπάνω και σας κατηγορήσουν για “σοβιετία”;

Όχι ότι είναι μεμπτό βέβαια αυτό, ίσα – ίσα περίσσια τιμή σας περιποιεί, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε, χωμένοι μέσα σ’ αυτά τα αντικομμουνιστικά σύνδρομα και τις ψυχώσεις σας.

Απλά πρόκειται για μια ακόμα ιδεοληπτική ανοησία κι αυτή, μέσα στις τόσες που επιστρατεύετε από την αμηχανία και την ανικανότητά σας να βρείτε επιχειρήματα της προκοπής.

Αλήθεια, τι νομίζετε πως θα κάνουν οι άνεργοι με 600 ευρώ; Στο Μπάντεν – Μπάντεν θα πάνε; Καμιά τρύπα θα κλείσουν. Το ρεύμα θα πληρώσουν για να μην τους το κόψουν, μπας και μπορέσουν και κάνουν τα παιδιά τους καμιά ώρα τηλεκπαίδευση. Λίγο πετρέλαιο μπορεί να βάλουν για να μην ξεπαγιάσουν. Άντε και να ψωνίσουν για το τραπέζι των Χριστουγέννων. Έλεος πια!

Και βέβαια ούτε έχουμε όρεξη για αστεία και για χιούμορ, όπως εκείνοι οι διπλωμάτες -δεν ξέρω αν το θυμηθήκατε μέσα από ένα πρόσφατο άρθρο της Φωτεινής Τομαή- όπου δυο διπλωμάτες που είχαν το ίδιο μικρό όνομα και επίθετο, ο Ραφαήλ Ραφαήλ και ο Φίλων Φίλων έστειλαν στον τότε υπουργό Εξωτερικών, τον Αβέρωφ, επιστολή χιουμοριστική, ειρωνική κι έλεγαν “ο Ραφαήλ Ραφαήλ και ο Φίλων Φίλων αιτούνται αδείας για να πάνε οικογενειακώς στο Μπάντεν Μπάντεν”! Έλεος πια! Ούτε για χιούμορ δεν είναι, απλώς το υπενθυμίζω για να μην αναρωτιούνται όλοι ποιο είναι αυτό το Μπάντεν Μπάντεν κι από πού έγινε περισσότερο γνωστό».