Στάση εργασίας την Πέμπτη 8/6 για τους όρους ένταξης στα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο δημόσιο τομέα

Πηγή φωτογραφίας: www.aftodioikisi.gr
Ένταξη στο καθεστώς της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις ειδικότητες που απαιτείται από την ίδια τη φύσης της εργασίας τους και των αρμοδιοτήτων τους, ζητά, το Συνδικάτο ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού Αττικής, με στάση εργασίας που προκηρύσει για την Πέμπτη 8 Ιουνίου, από τις 07.00 πμ έως τις 11.00 πμ, ενώ αντίστοιχα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε λίγες μέρες αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής για την ένταξη στα ανθυγιεινά επαγγέλματα του δημόσιου τομέα. Η  Επιτροπή θα παρουσιάσει την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ειδικότερα: α) τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους, β) τον προσδιορισμό της μεθοδολογίας, του τρόπου υπολογισμού του ύψους και των κατηγοριών του επιδόματος και γ) την υπαγωγή των ειδικοτήτων/κλάδων και χώρων εργασίας στα ανωτέρω κριτήρια.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, ενώ η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, ήταν να το «κόψουν» από όσους περισσότερους γίνεται. Όμως για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η ζωή και η υγεία των συναδέλφων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής.

Για του λόγου αυτούς, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου από τις 07.00 πμ έως τις 11.00 πμ, ενώ αντίστοιχα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού Αττικής, καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.