Φιάσκο το Συνέδριο της ΟΙΥΕ με ευθύνη της πλειοψηφίας

ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων

Πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν στο συνέδριο της ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος το περασμένο ΣαββατοΚύριακο με ευθύνη των δυνάμεων που πλειοψηφούν: ΠΑΣΚΕΔΑΚΕΣΥΡΙΖΑ (ομάδα Βασιλόπουλου).

Έκπληκτοι οι αντιπρόσωποι που κατέφθαναν από όλη την Ελλάδα για να πάρουν μέρος στο συνέδριο, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είναι γεμάτος από μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν ένοπλοι! Όπως διαπιστώθηκε, οι μπράβοι βρίσκονταν κάτω από τις εντολές της ηγεσίας της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα του γνωστού Καραγεωργόπουλου.

Για όσους δεν τον έχουν υπόψη τους, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για αυτόν που έφτιαξε ένα πανελλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με έδρα την Πάτρα, το οποίο έκανε επί 4 μήνες εκλογές σε όλη τη χώρα. Εκλογές φυσικά έκανε και στη Ρόδο και ίδρυσε παράρτημα, το οποίο στηρίζεται με σθένος από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Είναι επίσης αυτός που όπως φαίνεται είναι ο ίδιος εργοδότης. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας “pegasus fortuna gaming s.a” που σύμφωνα με τους σκοπούς που περιγράφονται στο καταστατικό της:

  1. Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιγνίων.
  2. Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  3. Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα.
  4. Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Ο συγκεκριμένος ωστόσο, τυγχάνει πλήρους κάλυψης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία τον έχει τοποθετήσει υπεύθυνο Τύπου.

Οι εργοδότες δε διστάζουν να βγάζουν μπροστά τους ίδιους τους διευθυντές τους, ενίοτε ψηφίζουν κι αυτοί στα Σωματεία!

Επιπλέον είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό διάστημα Σωματεία εργαζομένων από όλη τη χώρα καταγγέλουν όργιο νοθειών και εκβιασμών από την εργοδοσία μεγάλων Σούπερ Μάρκετ. Πολλά από αυτά τα Σωματεία, με χαρακτηριστική την περίπτωση του ΠΑΣΥΕ, δεν έχουν εκδόσει άλλη ανακοίνωση, δεν έχουν καμιά άλλη δραστηριότητα πέρα από αυτή των εκλογών.

Ψηφίστε όποιον θέλετε (Όχι της ΔΑΣ)!

Σε πίνακα ανακοινώσεων γνωστής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ, κατά τη διάρκεια των εκλογών, όπου οι εργαζόμενοι με εντολή της διεύθυνσης πήγαιναν να ψηφίσουν τον “εκπρόσωπο της επιχείρησής μας”, υπήρχε η απαραίτητη υποσημείωση: “ψηφίστε ελεύθερα όποιον θέλετε, (όχι της ΔΑΣ)”!

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ΠΑΣΕΝΤ, του Σωματείου των εργαζομένων στα τουριστικά και ναυτιλιακά πρακτορεία. Στις καταστάσεις ψηφισάντων βρέθηκαν από διευθυντικά στελέχη μέχρι…εφοπλιστές! Την ευθύνη μάλιστα σε αυτό το Σωματείο έχει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν τα Σωματεία, 400 διευθυντές εμφανίζονται συνολικά σε καταστάσεις ψηφισάντων και ψηφοδέλτια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η μαζική κινητοποίηση Σωματείων, συνδικαλιστών και η αποφασιστική τους στάση, ανάγκασε τους μπράβους να φύγουν τρέχοντας τελικά από το χώρο. Τα διευθυντικά στελέχη δεν εμφανίστηκαν καθόλου, ενώ και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εξαφανίστηκαν.

Πρόκληση η στάση κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και κυβέρνησης.

Με ευθύνη της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας, το συνέδριο ακυρώθηκε. Τα στελέχη της πλειοψηφίας, με μια προκλητική ενέργεια, κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση της διεξαγωγής του συνεδρίου, ζητώντας μάλιστα 100.000 ευρώ αποζημίωση!

Προοίμιο για όσα ετοιμάζουν για το συνέδριο της ΓΣΕΕ…

Τα όσα έγιναν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και όσα θα ακολουθήσουν φαίνεται να είναι προοίμιο για τα όσα θα ακολουθήσουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Καλαμάτα το Μάρτιο.

Άλλωστε εδώ και πολλούς μήνες σε μια σειρά περιοχές σε όλη την Ελλάδα όπως στα Τρίκαλα, στην Κατερίνη, στην Καβάλα και Κοζανη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα και αλλού, σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, οργανώνονται όργια νοθείας και προσπάθειας εξασφάλισης και διεύρυνσης των νόθων πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συναγερμό!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Η συζήτηση που γίνεται ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς για το ρόλο των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ και μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν με τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να φτάσει παντού!