Προεκλογικά αντικομμουνιστικά παραληρήματα με στόχευση…

Αυτές τις μέρες, στον απόηχο και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο αντικομμουνισμός και η επίθεση στο ΚΚΕ χτυπάνε «κόκκινο».

Συνεχίζεται η προσπάθεια τεχνητής πόλωσης από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με τις καλοπληρωμένες πένες στα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και κυκλοφορίας να έχουν πάρει φωτιά. Διαβάσαμε για παράδειγμα το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Γενάρη στην Καθημερινή, το άθλιο άρθρο του γνωστού αντικομμουνιστή καθηγητή Ν. Μαραντζίδη που ούτε λίγο ούτε πολύ κούνησε το δάχτυλο στο ΚΚΕ για τη μη ψήφιση της Συμφωνίας βασιζόμενος σε δήθεν ιστορικά επιχειρήματα και αποκαλώντας το, «το κακομαθημένο παιδί της μεταπολίτευσης»!

Δε θα μπορούσε να  μην εκφραστεί αυτή η γραμμή και σε τοπικό επίπεδο διαμορφώνοντας το κατάλληλο κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές. Στην τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική» αναπαράγεται, σε τακτική πλέον βάση όπως φαίνεται, αρθρογραφία, χωρίς μάλιστα αναφορά σε πηγή, ενός άλλου χυδαίου αντικομμουνιστή δημοσιογράφου της Βραδυνής, Γ.Λοβέρδου.

Ορίστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του εν λόγω λιβελογραφήματος: «Για την Αριστερά αυτοσκοπός είναι η επιβολή της μαρξιστικής – λενινιστικής θεολογίας του ιστορικού υλισμού, της δικτατορίας του προλεταριάτου, της αταξικής κοινωνίας, του κομμουνισμού. Και για να το πετύχουν θα κάνουν τα πάντα. Ακόμα και βήματα πίσω, όπως έχει διδάξει ο Λένιν…..Όσο τον Τσίπρα τον εκφράζουν οι Πολάκηδες, οι Καρτεροί και οι Καψώχες, ο Σύριζα θα παραμένει ένα ακραίο αριστερό κόμμα, που απλώς θα κάνει κάποιες κυβερνητικές προσαρμογές για να επιβιώσει, σύμφωνα πάντα με τη λενινιστική αντίληψη «ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω»!

Είναι φανερό, αυτά τα λιβελογραφήματα μπορεί να «δείχνουν» το ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς του χαρακτηριστικά αριστερού, επανασταστικού κόμματος που σίγουρα δεν έχει. Στην πραγματικότητα εννοούν το ΚΚΕ. Γίνεται μια βρώμικη, μεθοδική προσπάθεια να συκοφαντηθεί η ιστορία του εργατικού-λαϊκού κινήματος της χώρας μας που είναι ποτισμένη με την αιματοβαμμένη ιστορία του ΚΚΕ.  Χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία, κάνουν τη λαθροχειρία να ταυτίζουν τη με τη σκηρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη γεμάτη αγώνες και θυσίες ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να τη συκοφαντήσουν, να τη λερώσουν ιδίως στα μάτια των νέων ανθρώπων, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο ρίχνουν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ανάγκης συσπείρωσης σε αντιδεξιά μέτωπα, παρουσιάζοντας και τον εαυτό του ως προοδευτικό (sic).

Όσο πιο πολύ συμφωνούν τα δύο κυρίαρχα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στον βασικό πυρήνα της πολιτικής που υπερασπίζονται, που δεν είναι άλλος από μια πολιτική μονίμως υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τόσο κουρνιαχτό θα σηκώνουν οι ίδιοι και τα επιτελεία τους ότι τάχα αποτελούν την Αριστερά και τη Δεξιά, την πρόοδο και τη συντήρηση, το φως και το σκοτάδι.

Ο λαός να μην πέσει στην παγίδα της ψευτοπόλωσης, να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει και από το ότι οι πολιτικές που τον εξαθλιώνουν εκπορεύονται από ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.ά. και τα αστικά κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά τους. Να στηρίξει και να δυναμώσει με την ψήφο του το ΚΚΕ και να παλέψει στο πλευρό του για μια κοινωνία και οικονομία που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες, λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μια χούφτας πλουτοκρατών.

                                                                                                                                                                Σ.Ε.