Θεοδοσία Ντόκου και Pedro Andrade σε συναυλία Μουσικής Δωματίου του ΔΟΠΑΡ

Ντόκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου διοργανώνει  Συναυλία Μουσικής Δωματίου, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, στις 21:00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου 

Θεοδοσία Ντόκου – πιάνο

Pedro Andrade- βιολί

Είσοδος Ελεύθερη 

 Η  Θεοδοσία  Ντόκου γεννήθηκε στη Ρόδο. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή και συνέχισε τις σπουδές της στο Universität der Künste του Βερολίνου με το Lazlo  Simon, ενώ τελείωσε το Master Degree στη Νέα Υόρκη με την Οxana Yablonskaya.

Έχει κερδίσει τον “Artist International” και τον “Bradshaw and Buono” παγκόσμιο διαγωνισμό ενώ έχει βραβευτεί με το “Εvelyn Bonar” και το “Ιrene Kahn” Award.
Η Θεοδοσία εxei συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ οπως το “Progetto Martha Argerich”, “Sagra Musicale Malatestiana”, “St. Petersburg Palaces”, “Les sommets du Classique”, “Busko Zdroj Chopin Festival”  και έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες όπως η Berliner Camerata, Berliner Symphoniker, Amsterdam Sinfonietta, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Blutenburg Kammerphilharmonie, Manchester Camerata, YOBA Orchestra, μεταξύ άλλων.
Η Θεοδοσία από το 2009 είναι το protégé του ζωντανού θρύλου του πιάνου Martha Argerich, ενώ παράλληλα από το 2013 είναι υπό τη καθοδήγηση του διάσημου πιανίστα και μαέστρου Daniel Barenboim.

Ο Pedro Andrade γεννήθηκε στη Λισσαβόνα το 1982. Σπούδασε στην τάξη βιολιού του καθηγητή Thomas Brandis στη Europäischen Solisten Akademie της Βόννης και συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire National Supérieur de Musique στη Λυών με τον Pavel Vernikov πριν μετακομίσει στην Universität der Künste του Βερολίνου όπου τελείωσε τις σπουδές του με τον καθηγητή Axel Gerhardt.

Από το 2000 μέχρι το 2013 σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στην Hochschule für Musik Carl Maria von Weber της Δρέσδης. Έχει συμπράξει σαν μαέστρος με πολλες ορχήστρες όπως η Orchester der Landesbühnen Sachsen, η Philharmonische Orchester Plauen-Zwickau, η Orchester der Elbland Philharmonie, την Staatsoperette Dresden και την MDR Sinfonieorchester μεταξύ άλλων.

Από το 2006 ο Pedro Andrade είναι εκπρόσωπος της Πορτογαλίας για την UNESCO στο Παρίσι με τον Οργανισμό του “Association of Melody among Civilizations”.