26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, ανακοίνωση της Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ

ΚΝΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ροδιακή», με τίτλο «Το προφίλ των εξαρτημένων από ναρκωτικά και αλκοόλ» την Πέμπτη 21/6/2018, που αναφέρει τα εξής στοιχεία:

«…Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν (πρόκειται για στοιχεία του τμήματος Έρευνας του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ») η κατάσταση έχει ως εξής:

Χρήστες παράνομων ουσιών: ήταν στην πλειοψηφία τους άντρες (σε ποσοστό 84%). Είναι άνεργοι (σε ποσοστό 57,4%) και μένουν με τη γονεϊκή τους οικογένεια (σε ποσοστό 55,3%). Η κύρια ουσία χρήσης τους είναι η ηρωίνη. Ενέσιμη χρήση κάνει το 67% των περιπτώσεων.

Σε σχέση με την ηλικία έναρξης της χρήσης αυτή κυμαίνεται στην ηλικιακή ομάδα από τα 13 έως τα 15 έτη και σε συντριπτικό ποσοστό του 87,2% η ουσία έναρξης της χρήσης είναι η κάνναβη. …»

η Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ προχωράει στο σχετικό δελτίο τύπου.

          Για το λαό και τη νεολαία, η αβίωτη πραγματικότητα είναι η φτώχεια, η ανεργία, το άγχος, η εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, η βία, οι αρρώστιες, η απειλή πολέμου.

          Η φετινή 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στιγματίζεται από την ασύστολη προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα ολέθρια αποτελέσματα της τοξικοεξάρτησης που σημαδεύουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την κοινωνία.

          Γι’ αυτό ακριβώς υποστηρίζουν αυτό που τα ναρκωτικά σημαίνουν: Αποχαύνωση, υποταγή, άρνηση της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει στην πλήρη απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών, χωρίς να υπολογίζει ούτε καν τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, που δείχνουν ότι, σε χώρες που απελευθερώνουν τα ναρκωτικά, εκτοξεύονται οι δείκτες χρήσης, ειδικά στους μαθητές, με ολέθρια αποτελέσματα. Ο νόμος που ψήφισε περί “φαρμακευτικής κάνναβης” χρησιμοποιείται για να περάσει η προπαγάνδα περί “αθώας κάνναβης”, η οποία μάλιστα θεραπεύει όλες τις αρρώστιες!

          Χωρίς τεκμηριωμένες έρευνες, χωρίς επιστημονικά συμπεράσματα για χρησιμότητα, παρενέργειες κ.λπ., έβγαλε συνταγές ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του τι ζητάνε, λέει, κάποιοι ασθενείς. Τόσο επιστημονικά! Ενώ με τους εκατομμύρια άλλους ασθενείς, που ζητάνε νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, φάρμακα και αξιοπρεπή περίθαλψη, ουδείς ασχολείται.

            Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα καλεί πάντα το λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι ρημάζει τη ζωή τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που καταλήγουν στην καταστροφή του ίδιου, αλλά και όλης της κοινωνίας.

Μπροστά σε όλα αυτά η ΚΝΕ παίρνει θέση και με θάρρος παλεύει για την πραγματική απασχόληση της νεολαίας, η Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ μετά από δύο πετυχημένες χρονιές και φέτος θα διοργανώσει το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.